Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο Επικοινωνία 9,40 που παραμένουν απλήρωτοι επί 10 μήνες, εξέφρασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης, μιλώντας στην απεργιακή εκπομπή του σταθμού.
Ο συνάδελφος ευχήθηκε η προσπάθεια για απεργιακές εκπομπές να έχει συνέχεια και να γίνει ο σταθμός βήμα για τα προβλήματα των εργαζομένων σε όλη τη χώρα και υπενθύμισε ότι 500.000 εργαζόμενοι είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απλήρωτοι αυτή τη στιγμή στον ιδιωτικό τομέα. Αναφέρθηκε στα προβλήματα (καταβολή δεδουλευμένων) που αντιμετωπίζουν και άλλοι εργαζόμενοι σε δημοτικά μέσα ενημέρωσης (Κανάλι 1, Ξένιος), αλλά και στα ευρύτερα προβλήματα κακοπληρωμένης και απλήρωτης εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στον κλάδο και ευρύτερα.
«Ο σταθμός σας μπορεί να γίνει σημαντικό βήμα ενημέρωσης για τα προβλήματα του κόσμου καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν ότι και ο διπλανός τους βρίσκεται σε παρόμοια δύσκολη κατάσταση, καθώς στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης οι αναφορές στα προβλήματα των εργαζομένων είναι σχεδόν μηδαμινές», είπε ο συνάδελφος Λίτσης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και το γεγονός ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί παραμένουν πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι χωρίς να έχουν λάβει τις νόμιμες αποζημιώσεις τους και τα δεδουλευμένα. Καυτηρίασε το γεγονός ότι επιχειρείται η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας με «μαφιόζικο» τρόπο, καθώς ο νέος μεγαλομέτοχος της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Χάρης Οικονομόπουλος ετοιμάζεται να εκδώσει την εφημερίδα για περιορισμένο χρονικό διάστημα τεσσάρων –επτά μηνών, χωρίς να έχει πει λέξη για τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους, αποκλείοντας το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς, καλώντας επιλεκτικά κάποιους δημοσιογράφους, αποκλείοντας άλλους που παρέμειναν ή και παραμένουν στην εφημερίδα και μετά το Μάιο, όπου αποχώρησαν πολλοί συνάδελφοι υπό την πίεση της απλήρωτης εργασίας. Παραμένει επίσης άγνωστο με ποιά κριτήρια, τι όρους και τι συμβάσεις καλούνται να δουλέψουν οι συνάδελφοι.
Αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι αλλά και στην πολυδιάσπασή τους, η οποία δυσχεραίνει σήμερα τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, με τους περισσότερους να αναζητούν δικαστικές πλέον λύσεις. Αν οι εργαζόμενοι δεν είχαν διασπαστεί και συνέχιζαν την έκδοση απεργιακών φύλλων χωρίς «δεύτερες σκέψεις», ίσως να βρισκόντουσαν σήμερα σε καλύτερη θέση για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και θα είχαν εγγράψει μία σημαντική υποθήκη για τον αγώνα των εργαζομένων στον τύπο, τόνισε ο συνάδελφος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου