Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Aπό το απεργιακό πρόγραμμα του "επικοινωνία 94FM"


Απεργιακή εκπομπή Metalzone - Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Στην απεργιακή εκπομπή του Metalzone συμμετείχε και κατέθεσε την άποψή του ο πρόεδρος της Ενωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης Γιώργος Γλωσσιώτης. Ο κος Γλωσσιώτης ως παρουσιαστής της εκπομπής των βιβλιοθηκονόμων «Βιβλιοθήκες Στα FM» που μεταδίδονται κάθε Κυριακή πρωί από τον Επικοινωνία 94fm δήλωσε θερμός υποστηρικτής του δημοτικού ραδιοφώνου και του παραγόμενου έργου. Αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους εργαζόμενους του Επικοινωνία 94 fm που παραμένουν απλήρωτοι εννιά μισή μήνες, μας έδωσε την εικόνα των εργασιακών δεδομένων που αντιμετωπίζουν οι βιβλιοθηκονόμοι μιας και οι βιβλιοθήκες εμπίπτουν σε ένα τομέα πολιτισμού που θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στις βιοτικές ανάγκες. Όπως μας είπε διαπιστώνεται μια στροφή του κόσμου προς τις βιβλιοθήκες, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει και μεγαλώνει η ανάγκη της ουσιαστικής ψυχαγωγίας χωρίς ωστόσο να μεγαλώνει και η κρατική μέριμνα για την καλυτέρευση και την υποστήριξη των υποδομών των βιβλιοθηκών.

Σχετικά με την εκπομπή των βιβλιοθηκών ο πρόεδρος της ένωσης δήλωσε ότι η ύπαρξη της εκπομπής έχει γίνει πολλές φορές αφορμή συγχαρητηρίων τόσο στην κοινότητα των βιβλιοθηκονόμων όσο και στους απλούς ακροατές, ότι έχει λειτουργήσει σα δίαυλος επικοινωνίας για τις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας αλλά και τις Κύπρου και έχει αποτελέσει το «δόλωμα» για να έρθουν σε επικοινωνία με σημαίνοντα πρόσωπα που κατείχαν ή κατέχουν θέσεις ισχύος.

Ακόμα, στον αέρα του Επικοινωνία 94fm φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής Βαγγέλης Νικολάου. Ο κος Νικολάου με την επιπρόσθετη ιδιότητά του ως επιστήμων εκπαιδευτικός υπογράμμισε τη σημασία λειτουργίας δημοτικών- ζωντανών- ανεξάρτητων ραδιοφώνων ως πυλώνες της δημοκρατίας και τις ελεύθερης έκφρασης. Ειδικά τα δημοτικά ραδιόφωνα που είναι κοντά στην κοινωνία τους και προβάλουν τόσο τους συλλόγους τις περιοχής τους όσο και τις ομάδες πληθυσμού που βρίσκουν βήμα έκφρασης και προβολής της δράσεις τους. Ειδικά για συλλόγους σαν αυτό των Ρουμελιωτών είναι σημαντικό να μπορούν να προβάλλουν το έργο τους κυρίως γιατί αποτελούν τα κύτταρα που κρατούν ζωντανή την παράδοση της χώρας μας.

Η απεργιακή εκπομπή του Metalzone ολοκληρώθηκε με την παρουσία της Πόπης Μέλιου, δημότη Ηρακλείου και στέλεχος της παράταξης Δίκτυο Πολιτών. Η κα Μέλιου διαπίστωσε έλλειψη κεντρικού σχεδίου – προγραμματισμού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε να λύνονται με τρόπο συνολικό και κάποια στιγμή να πάψουν να υφίστανται. Ειδικά για το ραδιόφωνο παρόλο που πρόκειται για ένα ραδιόφωνο που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις όσον αφορά τη δόμηση του προγράμματος με αξιόλογες παρουσίες παραγωγών – δημοσιογράφων στο διοικητικό μέρος έπασχε και δεν έπαψε να πάσχει ποτέ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν μπορούν να μπουν σε σειρά μερικά τιμολόγια και βρέθηκε υπόλογο σε ελέγχους της εφορίας με αποτέλεσμα να επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα… Θεωρεί ότι είναι σημαντικό το να αντισταθούμε στο κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφώνου αλλά εξέφρασε τους φόβους της να χαθεί μέσα στο γενικό κακό κλίμα που επικρατεί στην οικονομία της χώρας.

Απεργιακή εκπομπή Δευτέρα 17/12

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής εκπομπής Της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου στον Επικοινωνία Fm βγήκαν οι: Παύλος Δάγλας(μέλος της επιτροπής των εργαζομένων στις εκδόσεις Λυμπέρη), Στάθης Ανέστης(γραφείο τύπου της ΓΣΕΕ) και ο Ηλίας Ηλιόπουλος(γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ).

Ο Παύλος Δάγλας μεταξύ άλλων τόνισε:" Η κατάσταση στον χώρο μας είναι άσχημη. Είμαστε ένα μήνα σε κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που μας οφείλει η επιχείρηση και δεν υπάρχει καμία προοπτική. Στην ουσία, έχει καταρρεύσει η επιχείρηση, έχουν ήδη μεταφερθεί κάποια περιοδικά σε άλλη ιδιοκτησία και εμείς είμαστε κυριολεκτικά στον "αέρα". Έχουν ήδη γίνει στους μισθούς μας 3 περικοπές και πολλοί από εμάς δουλεύουν εκ περιτροπής, ενώ όπως έχει δηλώσει ο Λυμπέρης έχουν γίνει στους μισθούς μας οι μεγαλύτερες περικοπές που έχει κάνει επιχείρηση στην Ελλάδα!! Πιστεύουμε ότι όλο αυτό που έγινε στις εκδόσεις Λυμπέρη ήταν προσχεδιασμένο και το μόνο που μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας είναι η στήριξη που έχουμε από τα κλαδικά μας σωματεία και η αλληλεγγύη που εισπράττουμε από τους συναδέλφους στον χώρο του Τύπου."

Στην συνέχεια μίλησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ κύριος Στάθης Ανέστης λέγοντας ότι: " Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις ως εργαζόμενοι και γενικότερα ως κοινωνία. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι πλέον η μειοψηφία των επιχειρήσεων είναι συνεπής απέναντι στους εργαζόμενους τους ενώ κάποιοι που δεν έχουν πρόβλημα εκμεταλλεύονται τις συνθήκες που επικρατούν για να "ξεφύγουν" από τις υποχρεώσεις τους. Είμαστε όλοι σε δύσκολη θέση, εργαζόμενοι και συνδικάτα, όμως έχουμε μια δύναμη στα χέρια μας. Αν όλοι μαζί ενωθούμε μπορούμε αυτές τις πολιτικές να τις αντικρούσουμε και να τις ακυρώσουμε!."

Τέλος ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κύριος Ηλίας Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι: "Η ανεργία διευρύνεται συνεχώς και οδηγούμαστε σε μια χώρα που χάνει τον χαρακτήρα της και το εργατικό δυναμικό της. Ο κόσμος πληρώνει φόρους και χαράτσια και πρέπει να έχει ένα καλό σύστημα δημόσιας διοίκησης(καλές υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, αξιοπρεπής παιδεία και άλλα). Πρέπει να τονίσουμε σε όλους ότι ως εργαζόμενοι δεν ζούσαμε τόσα χρόνια με δανεικά (όπως λένε κάποιοι), τα χρήματα τα έπαιρναν κάποια "αρπακτικά" και σε λίγο διάστημα δεν θα έχουμε τίποτα!!! Αυτή την εξέλιξη θέλουμε να σταματήσουμε. Όσο για αυτά που λένε ότι κοστίζει πολύ το Δημόσιο και οι Δημόσιες υπηρεσίες, τους προκαλούμε να αναρτήσουν τους καταλόγους με ονόματα, υπηρεσία και μισθό των υπαλλήλων για να δούμε όλοι πόσο και τι κοστίζουν!! "

Δεν υπάρχουν σχόλια: