Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κύκλος συνελεύσεων για την ΚΥΑ


Kύκλος συνελεύσεων (με όχι μεγάλη συμμετοχή πάντως, λόγω των αδειών της εορταστικής περιόδου) έγινε σήμερα στη Γενική Γραμματεία, το ΑΠΕ και την ΕΡΤ, ενώ τα δημοτικά ΜΜΕ έχουν τη Δευτέρα. Θέμα της συζήτησης το εκβιαστικό δίλλημα της τρικομματικής κυβέρνηση, ή συμφωνείτε άμεσα (μέχρι 31/12) με την ΚΥΑ ή σας περνάω στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου. Στην γενική γραμματεία ζήτησαν κινητοποιήσεις, στο ΑΠΕ να εξετάσει η ΕΣΗΕΑ τα προτεινόμενα και να πράξει ανάλογα και με κινητοποιήσεις, αν αυτά δεν κριθούν ικανοποιητικά και στην ΕΡΤ που ολοκληρώθηκε ο κύκλος, έγινε ενημέρωση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και τους εκπροσώπους από ΑΠΕ και Γενική Γραμματεία.

Θέση των Financial Crimes, που εκφράστηκε στη συνέλευση της ΕΡΤ, ήταν ότι το εκβιαστικό δίλλημα βρίσκει έδαφος γιατί δεν κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις το φθινόπωρο για να στριμώξουν την κυβέρνηση, στα πλαίσια ενός ευρύτερου κινήματος ανατροπής και να καθορίσουν την ατζέντα και αυτό οφείλεται στη γνωστή πια ψηφοφορία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που δεν έλαβε υπ όψιν της ούτε το ομόφωνο ψήφισμα του μικτού συμβουλίου, για κλιμάκωση σε όλο τον κλάδο, αντί να βλέπουμε αποσπασματικά το κάθε ΜΜΕ και  στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα δημόσια ΜΜΕ.

Στο νέο κύκλο που ανοίγει, η κυβέρνηση δεν πρόκειται καν να πιάσει τους στόχους που διακηρύττει, καθώς ούτε το 1,5εκατομμύριο άνεργοι, ούτε τα στρώματα του πληθυσμού, που έχουν βυθιστεί κάτω από τα όρια της φτώχειας, μπορούν πια να αποτελούν πεδίο αφαίμαξης των τροϊκανών, γιατί «στέγνωσαν». Συνεπώς δεν θα μείνουν στην ΚΥΑ αλλά θα έρθουν και νέα μέτρα. Χρειάζονται λοιπόν νέες κινητοποιήσεις για υπεράσπιση των ΣΣΕ, για να μην απολυθούν οι ΣΟΧ και να μην επανέλθουν τα ΔΠΥ σαν «αντιστάθμισμα» για την παραμονή τους, γιατί εκτός από το ότι θα χρησιμοποιηθούν για golden αμοιβές των φιλοκυβερνητικών VIPS, η πρόσφατη εμπειρία δείχνει και Sentra FM με ενοικιαζόμενους χαμηλόμισθους, σαν απεργοσπαστικό στρατό έξω από τα σωματεία των ΜΜΕ.
Εκκρεμεί νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
 
Αυτά παθαίνουν όσοι δεν κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις όταν πρέπει και τηρούν «στάση αναμονής», περνώντας την πρωτοβουλία στην κυβέρνηση για να της επιτρέπουν να «στριμώχνει» με διλλήματα, σκόπιμα μέσα στην δύσκολη εορταστική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: