Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ρατσιστικές επιθέσεις σε Νίκαια μέσα σε λεωφορείο με κάλυψη της ΕΛΑΣ

 ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ


Ρατσιστικές επιθέσεις σε Νίκαια μέσα σε λεωφορείο με κάλυψη της ΕΛΑΣ

Επίθεση και στο Κολωνό σε στάση.

Η φασιστική επίθεση ήταν στοχευμένη και είχε στόχο τον Ασίφ, εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της Πακιστανικής Κοινότητας και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 21/12 στις 9πμ στο δρομολόγιο του λεωφορείου 820 ανάμεσα στο Κρατικό Νίκαιας και Περιβολάκι, νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε μετανάστη. Ο Ασίφ, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο όταν επιβιβάστηκε μία στάση μετά το Κρατικό της Νίκαιας , άτομο το οποίο τον πλησίασε και του είπε: «Εσένα σε ψάχνουμε. Έλα να κατέβουμε μαζί στην επόμενη στάση.» Τότε έδειξε την μπλούζα του της με το σήμα της Χρυσής Αυγής. Ο κόσμος στο λεωφορείο άρχισε να φωνάζει: «είσαι φασίστας, σήκω φύγε». Ο οδηγός επίσης διαμαρτυρήθηκε. Ενώ ο κόσμος κινήθηκε για αν τον διώξει, ο χρυσαυγίτης έριξε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ασίφ. Το λεωφορείο σταμάτησε στο Περιβολάκι όπου και βρίσκονταν ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας. Πέρασαν χειροπέδες με τα χέρια πίσω στον Ασίφ ενώ το πρόσωπο του είχε ματώσει και στον φασίστα χαλαρά και φιλικά τις χειροπέδες μπροστά.

Στο ΑΤ Νίκαιας όπου και μεταφέρθηκαν ας εξηγήσουν οι αρμόδιοι γιατί άφησαν το φασίστα να φύγει. Γιατί αστυνομικοί έλεγαν στον φασίστα «είμαστε μαζί σου, να λήξει εδώ το επεισόδιο.» Είναι ένα λαμπρό δείγμα της νέας αντίληψης Δένδια για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και της σχέσης ΕΛΑΣ-Νεοναζί.

Η επίθεση κατά του Ασίφ δεν είναι τυχαία. Είναι έργο του ναζιστικού πυρήνα της Νίκαιας τον οποίο καλύπτει απροκάλυπτα τόσο το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όσο και ο Δένδιας κεντρικά. Το τελευταίο μήνα η ΕΛΑΣ προχωράει σε ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, κλείνει με το έτσι θέλω καταστήματα και προσαγάγει ακόμη και εμπόρους, διευκολύνει τους φασίστες σε επιθέσεις και «κινητοποιήσεις» κατά των μεταναστών και της αριστεράς . Τα λεωφορεία είναι πεδίο παρέμβασης της ΕΛΑΣ τις τελευταίες μέρες όπου επεκτείνει τις ρατσιστικές τις περιπολίες.

Καλούμε το σωματείο εργαζόμενων της ΕΘΕΛ, το ΕΚΑ να καταδικάσου τις επιθέσεις μέσα στα λεωφορεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουν από την Αστυνομία να σταματήσει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα.

Άλλη μία επίθεση σημειώθηκε πριν μερικές μέρες.

Πριν μερικές μέρες στις 7/12/2012 στις 9.30πμ ο Σάχεντ Μαντίμ, υπεύθυνος του Τζαμιού της Λεβέντη 11, δέχτηκε επίθεση από ομάδα έξι νεοναζί στη στάση του λεωφορείου 057 Σεπόλια-Ομόνοια. Ούρλιαζαν ρατσιστικά και έβριζαν χυδαία. Τον καταδίωξαν και άρχισαν αν τον χτυπάνε μέχρι που μπήκε σε ένα σουβλατίζικο όπου τον έδιωξε ο ιδιοκτήτης. Εξω τον ξαναχτύπησαν και του έσπασαν το χέρι.

.Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, 6955295322

Δεν υπάρχουν σχόλια: