Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα 3μμ, σταθμός του διεθνούς κινήματος κατά του ρατσισμού και του νεοναζισμού.Επόμενο βήμα η 19 Γενάρη Αθήνα-πόλη αντιφασιστική‏



Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Τηλ.2103232871, 6932828964

Η 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα 3μμ, σταθμός του διεθνούς κινήματος κατά του ρατσισμού και του νεοναζισμού
Επόμενο βήμα η 19 Γενάρη Αθήνα-πόλη αντιφασιστική

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να στηρίξουν την κινητοποίηση της κίνησης Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινημάτων κατά του Ρατσισμού (EGAM) το Σάββατο 15 Δεκέμβρη 3μμ με την σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας από το Σύνταγμα στην Ακρόπολη.

Ενώνουμε τη φωνή μας κατά των πολιτικών των κυβερνήσεων που με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο, την FRONTEX, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την απαξίωση της πολιτικής χορήγησης ασύλου, την συνέχιση των πολεμικών επεμβάσεων της ΕΕ και των καταστροφικών επιλογών του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ανοίγουν το δρόμο στους νεοναζί δημαγωγούς.

Στην Ελλάδα, αυτές οι πολιτικές του ρατσισμού και της λιτότητας έχουν στρώσει το έδαφος για την εμφάνιση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η Αστυνομία συνεργάζεται ακόμη και με τους νεοναζί σε πογκρόμ κατά των μεταναστών με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στις γειτονιές ενώ μετανάστες και αντιφασίστες βασανίζονται ακόμη και μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα. Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του δικαιώματος των παιδιών των μεταναστών στην ιθαγένεια, χτίζει φράχτη στον Έβρο, στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Παρά τα καταγεγραμμένα εγκλήματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και των επιθέσεων των Ταγμάτων Εφόδου που οργάνωσαν δημόσια με την ανοχή και την στήριξη της Αστυνομίας δεν τιμωρούνται αλλά έχουν τις πλάτες μεγάλων συμφερόντων και μερίδας των ΜΜΕ. Η ανοχή των κυβερνώντων έφτασε στο σημείο να υπάρχει εκπρόσωπος του ναζιστικού κόμματος στην Επιτροπή κατά των ρατσιστικών διακρίσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου!

Μοναδικό ισχυρό αντίδοτο στο ρατσιστικό δηλητήριο και τις φασιστικές επιθέσεις είναι το ανερχόμενο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα που κατάφερε να κινητοποιήσεις χιλιάδες σε πόλεις και γειτονιές απομονώνοντας τους νεοναζί και εμποδίζοντας τις επιθέσεις τους.

Σύμμαχος μας σε αυτή τη δράση είναι το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, δημοκράτες αντιφασίστες και αντιρατσιστές που παλεύουν στις χώρες τους κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού, κατά των διακρίσεων σε βάρος των Ρομά, σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Είναι κοινλος και διεθνής ο αγώνας για μια κοινωνία στην Ευρώπη και το κόσμο ολόκληρο όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη και θα υπάρχει σεβασμός στις ελευθερίες και τα δικαιώματα για όλους χωρίς διάκριση χρώματος δέρματος, θρησκείας, φύλου και εθνικότητας.
Σε μια σειρά από χώρες ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν μαζί μας στις 19 Γενάρη στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην κινητοποίηση Αθήνα Πόλη-αντιφασιστική. Χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και αλληλεγγύης για να τους σταματήσουμε παντού. Για αυτό απευθύνουμε διεθνές κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον επόμενο μεγάλο σταθμό, την 19η Γενάρη στην κινητοποίηση Αθήνα-πόλη αντιφασιστική με συλλαλητήριο στην Ομόνοια 2μμ και μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα4μμ αλλά και κινητοποιήσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες σε όλη την Ευρώπη !

Σας καλούμε να δώσετε παρών στην πορεία το Σάββατο 15 Δεκέμβρη ώστε να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη:


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: