Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ρε λεβέντες το κάψατε τελείως ?






Δεν φτάνει που κακώς δεν πάτε (όσοι και όποιοι το αποφασίσατε) για τη συνέλευση στο Σκάι, επειδή την απαγόρευσε (!), δεν ειδοποιείτε και όλα τα μέλη του ΔΣ με αποτέλεσμα ο ταμίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να πάει μόνος του και να σας ψάχνει!!


Y.Γ. εδώ τί μας θύμισε 





2)ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την προκλητική στάση της ιδιοκτησίας του Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3», της εφημερίδας «SPORTDAY» και του Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM», που εκτός από τα εργασιακά δεν σέβονται ούτε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή βασικές συνταγματικές ελευθερίες του ατόμου.

Αυτά προκύπτουν από το γεγονός ότι η εργοδοσία με εξώδικα και άλλες απαράδεκτες μεθοδεύσεις απαγόρευσε τις προγραμματισμένες για σήμερα συνελεύσεις των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας και παράλληλα απέκλεισε την είσοδο ακόμη και των μελών του Δ.Σ., με διάφορα νομικίστικα προσχήματα.

Η παρουσία των εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ενώσεως απέβλεπε στο να αποτραπεί η απαράδεκτη αξίωση, με την οποία η εργοδοσία απαιτεί με εκβιαστικό τρόπο, να δεχθούν οι δημοσιογράφοι νέα μείωση μισθών και να υπογράψουν εκ νέου ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από τα δικαιώματά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει το δικαίωμά του, όπως άλλωστε αυτό πηγάζει από το ν. 1264/1982, να επικοινωνεί και να συνομιλεί με τα μέλη του - εργαζομένους σε όλους τους χώρους εργασίας, δικαίωμα απαραβίαστο και αδιαμφισβήτητο και δηλώνει ότι θα το προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: