Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στους απεργούς της ΕΤΕΡ






Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους τεχνικούς ραδιοφωνίας, που βρίσκονται σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα «επικοινωνία 94FM» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο «Κανάλι 1» του Δήμου Πειραιά και στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, NITRO, ORANGE και ALPHA 98,9. Απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων, απαγόρευση εισόδου απεργών στο χώρο εργασίας, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, «ενοικιαζόμενοι» απεργοσπάστες, παράνομες παρακρατήσεις των συνδρομών των εργαζομένων προς το σωματείο τους, από τη μισθοδοσία τους, από την εργοδοσία, όλα αυτά αποτελούν τους «καρπούς» της εφαρμογής των μνημονίων στους χώρους εργασίας, με τις ανάλογες θεσμικές αλλαγές.

Είναι τόση η λύσσα εργοδοσίας και τρικομματικής συγκυβέρνησης να προχωρήσει η αντεργατική επίθεση, που ακόμα και τις αποφάσεις δικαστηρίων αγνοούν προκλητικά, όταν δεν τους βολεύουν. Όσο για το υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ, λειτουργούν, φυσικά χωρίς καμία απολύτως έκπληξη, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις τροϊκανές κατευθύνσεις, παρά τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την επιστροφή των απολυμένων
 Ενώνουμε τη φωνή μας με το συνολικό εργατικό κίνημα, μακριά από συντεχνιακές λογικές, αποσπασματικές δράσεις και τις αυταπάτες που σπέρνουν λογικές «εξαιρέσεων» κλάδων από τη μνημονιακή λαίλαπα.

 Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας  για την ανατροπή των μνημονίων, της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και της χούντας κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: