Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Το ακραία μνημονιακό αντεργατικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η διοίκηση του Πειραϊκού Δημοτικού ραδιοσταθμού « Κανάλι 1 ».

 

Αθήνα, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου
Το ακραία μνημονιακό αντεργατικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η διοίκηση του Πειραϊκού Δημοτικού ραδιοσταθμού « Κανάλι 1 ».
 
Άλλες μέρες θύμισε σήμερα η κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Φουσκωτοί στην είσοδο, σύλληψη απεργών που εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας σε νόμιμη απεργία της Ενώσεώς μας, και πάλι το γνωστό σενάριο: απεργοσπάστες που δεν έχουν καμιά εργασιακή σχέση με το «Κανάλι 1» προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναλάβουν δράση στη θέση του συλληφθέντος συναδέλφου μας. Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού συναγωνίστηκε σε αισθητική και αντεργατικό μένος παλιές αλήστου μνήμης διοικήσεις στον ίδιο ραδιοσταθμό.
 
Πάλι γνωστός απεργοσπάστης κατ' επάγγελμα, που είχε εμφανισθεί και σε παλιότερη απεργία του Flash, προσπάθησε να υποκαταστήσει τον συλληφθέντα συνάδελφό μας μαζί με ομάδα αγνώστων σε όλους μας οι οποίοι, αλήθεια, υπό ποιαν ιδιότητα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού κανείς δεν εξήγησε. Απλήρωτοι οι συνάδελφοί μας επί μήνες, αντιμετωπίζουν απειλές για απολύσεις πολύ καιρό τώρα από τους διοικούντες του ραδιοσταθμού.
 
 Τώρα λοιπόν ακούσαμε ότι πριν καμιά δεκαριά χρόνια και παραπάνω οι προσλήψεις που τους έγιναν ήταν παράνομες και θυμήθηκαν να τους απολύσουν εν μέσω των απεργιακών μας κινητοποιήσεων για τα δεδουλευμένα τους, ενάντια στις απειλές για απολύσεις και για την επί πολλούς μήνες παρακράτηση και μη απόδοση στην ΕΤΕΡ των συνδρομών τους υπέρ ΕΤΕΡ, κατά παραβίαση της ΣΣΕ .
Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» λοιπόν λέει ότι «απολύει» συναδέλφους μας τεχνικούς χωρίς αποζημίωση και εν μέσω απεργιακής κινητοποίησης, καθώς τους έχει απλήρωτους από τον Ιούλιο και τους χρωστά άδειες του 2011 και του 2012.
Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» βρήκε τον τρόπο έτσι να πετάξει χριστουγεννιάτικα στον δρόμο τους συναδέλφους μας που απεργούν. Εντελώς τυχαία μόνο τους απεργούς. Βρήκαν την ώρα οι συνεχιστές της προηγούμενης διοίκησης να λύσουν τους λογαριασμούς τους με κάθε έναν που στέκεται όρθιος. Που αντιδρά και απεργεί, όταν δεν πληρώνεται για την εργασία του.
 
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μας που μας στήριξαν στην κινητοποίηση κάτω από τον ραδιοσταθμό, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά. Ευχαριστούμε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Θεόδωρο Δρίτσα και τον Νομικό του Σύμβουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δήμο Πειραιά: κα Μαρία Σταθάκη, κο Διαβολάκη Θανάση, κο Αντώνη Καλογερόγιαννη, κο Σήφη Βουράκη, τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη, την Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κα Νανά Νταουντάκη, τον κο Παναγιώτη Σκουτέρη που βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και τον κο Μάνο Αμελίδη που ο καθένας με την παρουσία του και τον τρόπο του μας βοήθησαν την δύσκολη τούτη ώρα του αγώνα μας. Και βέβαια τους Νομικούς μας κους Περπατάρη Δημήτρη, Προίσκο Κωνσταντίνο και Γιάννη Σκορδιαλό.
Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι σπέρνοντας ανέμους πολύ σύντομα θα θερίσει θύελλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: