Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Πεντάωρη στάση εργασίας για συμβασιούχους και Κατεχάκη‏

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2012

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας στην ΕΡΤ την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.

Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.

 Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, κατά την ημέρα της στάσης εργασίας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, επί της οδού Κατεχάκη. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τους συναδέλφους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) των εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης διακηρύσσουμε γι άλλη μια φορά ότι θα μας βρει αγωνιστικά αντίθετους κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μετατροπής του σε βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


 2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ
Αγία Παρασκευή, 10‐12‐2012
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ, αποφάσισαν να κηρύξουν 5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12‐12‐2012, ώρες 10:00 – 15:00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και για την εκχώρηση των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη (ΕΤ1).
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.
Οι ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της Κυβέρνησης ενάντια στην ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σ’ αυτήν δεν θα περάσουν.
Η στοχοποίηση της ΕΡΤ εδώ και τρία χρόνια δεν έχει τελειωμό. Οι σημερινοί κρατούντες και χθεσινοί υποστηρικτές νίπτουν τας χείρας τους.
Η κατάργηση της εσωτερικής παραγωγής και το πολλαπλάσιο κόστος που θα χρειαστεί για να αντικαταστήσει τις λειτουργίες που σήμερα σταματούν στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη θα κληθεί να τις πληρώσει ο Έλληνας πολίτης μαζί με όλα τα άλλα δεινά που έχουν επιφυλάξει γι’ αυτόν.
Ζητάμε άμεσα και επιτακτικά λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων που αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι έρμαια παράδοξων αποφάσεων που τους οδηγούν στην ανεργία και την ΕΡΤ να χάνει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο που πάνω απ’ όλα είναι απαραίτητο και χρήσιμο.
Ζητάμε την αύξηση κι όχι τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος (ΕΡΤ3, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ) γιατί έτσι συρρικνώνεται και απαξιώνεται συνολικά η ΕΡΤ.
Επιτέλους πότε θα καταλάβουν ότι η ΕΡΤ είναι συνταγματική υποχρέωση αλλά και δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες, καλεί να συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας και επίσης στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 13:00 στο χώρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: