Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Δράση πραγματική, όχι στην αδράνεια


Πρόκειται για νέο συνδικαλιστικό αξεσουάρ και διαθέτει δεξιά, μεσαία και "αριστερή" θέση. Είναι ο καναπές στον οποίο μπορούν να κάθονται όσοι "οργανώνουν" απεργίες με εξώδικα και ακολούθως κάθονται επί του καναπέως χωρίς να επισκεφτούν χώρους εργασίας, ειδικά τις μέρες της απεργίας για να δουν την κατάσταση που επικρατεί και χωρίς να εμφανιστούν καν στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση. Τα πρωτεία στο άθλημα κατέχει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με πεδίο εφαρμογής την τελευταία περίοδο την ΕΡΤ και τους συμβασιούχους (απουσιάζει συστηματικά από τις κινητοποιήσεις που η ίδια ψήφισε, από την αρχή της περιόδου), αλλά διαπιστώνουμε ότι το σπορ το ανακαλύπτουν και άλλοι, εντός του δημοσιογραφικού κλάδου, αλλά και άλλων κλαδικών σωματείων.
Για να περνάει η ώρα μεταξύ όσων κάθονται στον καναπέ μπορεί και να "τσακώνονται" μεταξύ τους για το ποιός έχει δίκιο στην άποψη που υποστηρίζει και σε καμιά κρίση ακτιβισμού, ίσως στείλουν και κανένα mail.
Ας σταματήσουμε λοιπόν συνάδελφοι να παρακολουθούμε τα "καυγαδάκια" του καναπέ (γιατί σύντομα ίσως να είναι αργά να ψάχνουμε για άλλοθι) και ας πάρουμε την πρωτοβουλία να μπούμε μπροστά στις μάχες του σήμερα και του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: