Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ψήφισμα Συμπαράστασης στους συμβασιούχους


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψήφισμα Συμπαράστασης


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συμβασιούχους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι με το πρόσχημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας που προστάζουν η Ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΕΚΤ, απολύονται με τη λήξη των συμβάσεων, χωρίς καμία διασφάλιση για επαναπρόσληψή τους.
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι συμβασιούχοι σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι περισσότερες υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτούς. Είναι πάγια πολιτική των κυβερνήσεων να έχουν τους συμβασιούχους υπό καθεστώς ομηρίας για να εξυπηρετούν τις εκλογικές τους ανάγκες.
Στο όνομα μιας κρίσης, για την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν δημιούργησαν, αλλά καλούνται να πληρώσουν το τίμημά της, η Κυβέρνηση με τους δανειστές της περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, 13ους & 14ους μισθούς αυξάνουν τους έμμεσους φόρους και αποδομούν ουσιαστικά κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και οδηγούν τους εργαζομένους στην εξαθλίωση.
Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε όλη αυτή τη συντονισμένη επίθεση κατά των εργαζομένων είναι η κοινή αντίσταση όλης της εργατικής τάξης. Μόνιμοι και συμβασιούχοι , ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!!!


Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ

1 σχόλιο:

fuegardo είπε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=37943148
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=37923150