Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δίκη Αγγελικής Χατζηδημητρίου 3η ημέρα


Σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, συνεχίστηκε χθες, για τρίτη ημέρα, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του τραυματισμού της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, με τον Θοδωρή Πυλιώτη, σύζυγο της δημοσιογράφου να καταθέτει τη γνώμη του και να απαντά στις ερωτήσεις δικαστών και δικηγόρων αναφορικά με το θέμα.
Το κέντρο βάρους του δικαστηρίου, μετατοπίστηκε στα όσα εξελίχθησαν στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ ενώ δεν έλειψαν και οι διευκρινιστικές ερωτήσεις των δικηγόρων των ιατρών για τα όσα ελέχθησαν, κατά τη νοσηλεία της Αγγελικής στο «Σκυλίτσειο». Για μία ακόμη φορά, ο Θ. Πυλιώτης, τόνισε ενώπιον των δικαστών, την ασυνεννοησία των ιατρών, που σύμφωνα με τον ίδιο είχαν ως αποτέλεσμα την κατάληξη της Αγγελικής στη σημερινή της κατάσταση ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα ειπώθηκαν με τους ιατρούς του «Γ. Γεννηματάς».«Η εικόνα και η συμπεριφορά της Αγγελικής, παρέπεμπαν σε εγκεφαλικό. Αυτό μου το είπαν και στο «Γεννηματάς» και στη Γερμανία και στη Σουηδία. Μόλις φθάσαμε στην Αθήνα, ρώτησα για το τι έπρεπε να γίνει.
Η απάντηση που πήρα ήταν, ότι είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο. Συγκεκριμένα μου ανέφεραν ότι εάν είχε γίνει σωστά η διάγνωση στη Χίο και της είχε χορηγηθεί ένεση για οίδημα, τότε η Αγγελική δεν θα κατέληγε στη σημερινή της κατάσταση. Σημειώνω, ότι επειδή ακούγονται πολλά, οι γιατροί στην Αθήνα μου είπαν ότι η κατάσταση της υγείας της συζύγου μου, έχει άμεση σχέση με τα επαναλαμβανόμενα και ισχυρά τραβήγματα από τον «σεκιουριτά», την ώρα που πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στο χώρο της ΔΕΗ», κατέληξε ο Θοδωρής Πυλιώτης, στις ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της Αγγ. Χατζηδημητρίου από τη Χίο, στην Αθήνα.
Ξύπνησαν οι μνήμες του τραυματισμούΣε τεντωμένο σχοινί κινούταν η διαδικασία της εκδίκασης, όταν έγινε αποδεκτό, το αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης, να αναπαραχθούν σε DVD, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωινό της 8ης Απριλίου του 2006. Όλοι παρακολουθούσαν, μέσα σε άκρως σιωπηλή ατμόσφαιρα, τα όσα κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες, με τον Θοδωρή Πυλιώτη, να παρακολουθεί, φορτισμένος, τις σκηνές του τραυματισμού της συζύγου του.
Στη θέα των γεγονότων, λύγισε και ο υπάλληλος φύλαξης της ΔΕΗ, που σύμφωνα με του δικηγόρο του, από εκείνη την ημέρα, βρίσκεται τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικό αδιέξοδο, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παρέμεινε χωρίς δουλειά, δακτυλοδεικτούμενος από την τοπική κοινωνία.Στην κατάθεσή του, προς το δικαστήριο ο Θ. Πυλιώτης δήλωσε:«Ο Φύλακας, δεν της άφησε περιθώριο να αντιδράσει. Χωρίς συζήτηση και χωρίς να της εξηγήσει το οτιδήποτε, της επιτέθηκε αμέσως και ενώ στο χώρο είχαν εισέλθει και άλλοι συνάδελφοι.Η Αγγελική, θα έκανε τα πάντα για να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα της να ενημερώσει την κοινή γνώμη.
Δεν είχε τη δικαιοδοσία να την αγγίξει. Αν ήθελε να καλύψει τη θέση του, θα μπορούσε να καλέσει την αστυνομία, ή να φωνάξει τον επικεφαλής του κλιμάκιου της πυροσβεστικής που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο χώρο της ΔΕΗ.Υποτίθεται ότι ο ρόλος του φύλακα, ήταν για να την εμποδίσει να μπει μέσα προκειμένου να την προστατέψει από ενδεχόμενο ατύχημα την ώρα της πυρκαγιάς και όχι για να την χτυπήσει και να την καταλήξει στη σημερινή της κατάσταση», τόνισε ο Θ. Πυλιώτης προς το τριμελές Πλημμελειοδικείο.Η δίκη, που διακόπηκε στις 15:30 της Δευτέρας, θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 09:15 με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του συζύγου της Αγγελικής και θα συνεχιστεί με μία σειρά καταθέσεων από τους μάρτυρες της υπόθεσης που ανέρχονται στους 25 σε αριθμό.

ΠΗΓΕΣ: Kουνούπι press , www.myrovolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: