Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ


Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που μας έστειλαν πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ με δύο δικά μας σχόλια. Πρώτον έχουν λάθος όταν λένε ότι η ΕΣΗΕΑ δεν ασχολείται με το θέμα τους. Αντιθέτως υπογείως γίνονται λίστες για "προωθήσεις" (και πρόθυμοι για "πελάτες" της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, υπήρξαν αρκετοί) και διάφορα "φέουδα" του συνδικαλισμού ασχολούνται όχι με λογικές σωματείου, αλλά διάσωσης μηχανισμών. Δεύτερον ασχολούνται και ορισμένοι "από τα μέσα", με επιχειρήματα του είδους ότι αν κλιμακωθεί η επίθεση της κυβέρνησης στην ΕΡΤ ίσως οι συμβασιούχοι ως ευάλωτοι να παίξουν απεργοσπαστικό ρόλο, κρύβοντας (νομίζουν) τη βάση της λογικής τους ότι "πρέπει" η ΕΡΤ να κάνει και άλλες περικοπές, ταυτιζόμενοι πλήρως με τα τροϊκανά σχέδια συρρίκνωσής της, φανταζόμαστε όχι χωρις ανταλλάγματα.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

1η Ιουλίου χάσαμε τις δουλείες μας 1047 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί. Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως θα βγει προκήρυξη και θα κάνει προσλήψεις. Περιμέναμε πως θα βγει η προκήρυξη τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Περιμέναμε… Tελικά η προκήρυξη βγήκε στις 20 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου. Έχει μπει για τα καλά ο Δεκέμβρης και κανένα νέο από την ΕΡΤ. Έρχονται Χριστούγεννα και όχι μόνο δεν δουλεύουμε, αλλά ακόμη περιμένουμε να μάθουμε αν θα πιάσουμε δουλειά και πότε. Η ΕΣΗΕΑ μοιάζει να μην ασχολείται πια μαζί μας. Οι εργασιακοί εκπρόσωποι ραδιοφώνου και τηλεόρασης δεν μας εκπροσωπούν πλέον αφού δεν ανήκουμε στο δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Είμαστε άνεργοι από την 1η Ιουλίου. Δεν δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας, μιας και εργαζόμασταν με μπλοκάκι. Έχουμε ζητήσει δύο φορές από την ΕΣΗΕΑ να μας δοθεί ένα βοήθημα από το ταμείο αλληλοβοήθειας, αλλά το αίτημα μας απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογικό. Ζητούμε από την ένωση μας να αναθεωρήσει την στάση της και να εξετάσει το ενδεχόμενο βοηθήματος για τις γιορτές σε όσους παραμένουν άνεργοι.

Αντιμετωπίζουμε ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν είμαστε εγγεγραμμένοι στην λίστα των ανέργων της ΕΣΗΕΑ αν και έχουμε μπει στον 6ο μήνα ανεργίας! Ο παραλογισμός αυτός πρέπει να τελειώσει.

Διαβάζουμε κάθε εβδομάδα τα δελτία τύπου της ΕΡΤ για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Πουθενά μια κουβέντα για τους συμβασιούχους. Πουθενά μια δέσμευση για το πότε θα πιάσουμε δουλειά. Ζητούμε μια ξεκάθαρη απάντηση από την Διοίκηση της ΕΡΤ. Πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας;

Δεν έχουμε 3 και 4 θέσεις σε άλλα μέσα και απλώς περιμένουμε κάποια στιγμή…να επιστρέψουμε και στην ΕΡΤ. Δεν έχουμε γεμάτους κουμπαράδες η τραπεζικούς λογαριασμούς που μας βγάζουν μέχρι την Άνοιξη. Διεκδικούμε τις δουλειές μας τώρα.

Το καλοκαίρι έφυγε, το φθινόπωρο πέρασε και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ περιμένουμε. Ελπίζουμε, πως ο χειμώνας που ήρθε να μην έχει για μας τον τίτλο ‘‘ο χειμώνας της ανεργίας και της αναμονής’’.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, έστω για την τιμή των όπλων, θα γίνει η 48ωρη αυτή την εβδομάδα;

Ε, ρε φούμο που θα φάνε στις εκλογές τον Μάιο...

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω πότε θα πεταχτεί ο πρώτος κλασικός Έλληνας μλκας να μας αποκαλέσει δημοσίους υπαλλήλους, ανίκανους να εργαστούμε στον ιδιωτικό τομέα, άχρηστους, βύσματα, ρεμάλια, συμβασιούχους που ξέραμε ότι έχουμε ημερομηνία λήξης και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Σε απάντηση θα του πω ότι έχουμε δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα των ΜΜΕ και είδαμε τη γλύκα, περισσότερη χαμαλοδουλειά, μικρότερος μισθός, χειρότερες συνθήκες εργασίες, απαράδεκτοι προϊστάμενοι και εργοδότες, κακοπληρωτές, τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις κλπ.

Στεναχωριέμαι μόνο όταν σκέφτομαι ότι στην ΕΡΤ έμειναν οι πραγματικοί δημόσιοι, που δεν τους αγγίζει κανένας, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα παρά μόνο για τα εξαιρέσιμα και τα βαρέα, που ΕΜΕΙΣ τους εκπαιδεύσαμε και τώρα μας το παίζουν επιστήμονες...

Financial Crimes είπε...

Σήμερα Δευτέρα στις 12 είναι να γίνει διασωματειακό για το θέμα της απεργίας και ελπίζουμε να μην το σαμποτάρουν πάλι, όπως έγινε την Πέμπτη. Παράλληλα στείλαμε δύο φορές πρόταση για συνεδρίαση (αρχικά το ΣΚ που πέρασε και ακολούθως για σήμερα) του συντονισμού που προέκυψε μετά την απεργία της Τρίτης, για να αντιμετωπίσει είτε τη στήριξη της απεργίας, αν αυτή προκύψει, είτε την οργάνωση της πίεσης αν πάνε να τη φάνε, αλλά ανταπόκριση δεν υπήρξε.