Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τραμπουκισμοί εργοδοτών στη Θεσσαλονίκη


Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98.7
"ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98.7."

Σήμερα, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010 και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η Τετράωρη Στάση Εργασίας που έχει κηρύξει η ΕΤΕΡΜΘ στον Ρ/Σ Αθλητικά Νέα 98.7, οι υπεύθυνοι του Σταθμού, κ, Σκόρδας Λάμπρος και κ. Τάτσικας Δημήτριος – Διευθυντής της εφημερίδας Αθλητικά Νέα, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ !!! εναντίον του Προέδρου της ΕΤΕΡΜΘ κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνου και Β’ Γραμματέα, κ. Στεφανίδη Κοσμά.

ΚΥΡΙΟΙ, ΕΤΣΙ ΞΈΡΕΤΕ ΝΑ ΛΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΌ ΣΑΣ ΧΩΡΟ?

Η Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ καταδικάζει τις παραπάνω προσπάθειες που στοχεύουν με αυταρχικούς και δόλιους τρόπους στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην διατήρηση του καθεστώτος της εργοδοτικής ασυδοσίας (συνεχής καθυστέρηση μισθοδοσίας, καταστρατήγηση ωραρίου, άθλιες συνθήκες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία), εκφοβισμοί εργαζομένων.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών, στην αυθαιρεσία και το άναρχο καθεστώς της εκμετάλλευσης των εργαζομένων

ΚΑΙ
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο τραμπουκισμός και η λογική της βιαιοπραγίας προς τους συνδικαλιστές, θα πάρει σύντομα απάντηση από την Ένωσή μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο




2)συμπληρωματική ενημέρωση από τον "Ασύνταχτο Τύπο" της ΕΣΗΕΜΘ

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε και υπήρξαν προπηλακισμοί, με κατάληξη την υποβολή μήνυσης από τον Σκόρδα κατά τριών συναδέλφων τεχνικών της ΕΤΕΡ-ΜΘ: του προέδρου Κωνσταντίνου Χατζηγεωργίου, του β’ γραμματέα Κοσμά Στεφανίδη και του Χαράλαμπου Μορφίδη, με αποτέλεσμα να καταφθάσουν αστυνομικοί και να οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα Δωδεκανήσου τελικά όλους εμπλεκόμενους.

Εκεί υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις, ακολούθησαν καταθέσεις, αλλά στη συνέχεια απέδωσαν οι μεσολαβητικές προσπάθειες συνδικαλιστών, που είχαν ως αποτέλεσμα την αμοιβαία απόσυρση των μηνύσεων και τη συμφωνία των δύο πλευρών να προσέλθουν στα γραφεία της εφημερίδας την Δευτέρα στις 19:00 για να συζητήσουν επί των αιτημάτων της απεργιακής κινητοποίησης των τεχνικών του ραδιοφώνου των ΑΝ.

Όπως γνωρίζουμε, συνδικαλιστές των συνεργαζόμενων ενώσεων κινητοποιήθηκαν και τώρα συζητούν να εκδοθεί αύριο μία ανακοίνωση όλων που να καταδικάζει τις τραμπούκικες συμπεριφορές της διοίκησης των ΑΝ, την κλήση από αυτήν αστυνομικών δυνάμεων σε εργασιακό χώρο, την κατασταλτική παρέμβαση κατά μιάς συνδικαλιστικής απεργιακής κινητοποίησης και την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν όλες μαζί οι συνδικαλιστικές ενώσεις στον Τύπο αμέσως σε απεργία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.



3)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr, Αθήνα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2010
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Τραμπουκισμοί εργοδοσίας στα Αθλητικά Νέα 98,7, στη Θεσσαλονίκη
Μέρες του 2004 αναβίωσαν για την ΕΤΕΡΜΘ σήμερα, όταν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η 4ωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η ΕΤΕΡΜΘ στον Ρ/Σ Αθλητικά Νέα 98.7, οι υπεύθυνοι του Σταθμού, Σκόρδας Λάμπρος και Τάτσικας Δημήτριος – Διευθυντής της εφημερίδας Αθλητικά Νέα– σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ!!! εναντίον του Προέδρου της ΕΤΕΡΜΘ κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνου και του Β’ Γραμματέα κ. Στεφανίδη Κοσμά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπαρίσταται στους συναδέλφους του αδελφού Σωματείου και καταδικάζει την τραμπούκικη εργοδοτική συμπεριφορά. Δικαιούμαστε να μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα, όταν επιτρέπονται από την Πολιτεία τέτοιες συμπεριφορές των εργοδοτών. Εν έτει 2010 μαζί με τους συναδέλφους θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για ελεύθερη πρόσβαση των συνδικαλιστών στους χώρους εργασίας και για την αποποινικοποίηση του συνδικαλίζεσθαι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: