Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Δεν είμαστε φοβισμένοι-είμαστε οργισμένοι-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ


Δεν είμαστε φοβισμένοι-είμαστε οργισμένοι βροντοφώναξαν 15.000 στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Ομόνοια!

Δεν είμαστε φοβισμένοι-είμαστε οργισμένοι ήταν το μήνυμα που έστειλε το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο πλημμυρίζοντας την Ομόνοια και λίγο μετά τη Πλατεία Συντάγματος με πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες διαδηλωτές.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η μαζική μαχητική κινητοποίηση των μεταναστών με κέντρο την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος ήταν μια μεγάλη νίκη. Οι μετανάστες αψήφησαν την οργιώδη προσπάθεια του Ν.Δένδια και της ΕΛΑΣ να εμποδίσουν τη πρόσβαση στην Ομόνοια με ολοήμερη επιχείρηση σκούπα στην περιοχή αλλά και με σταμάτημα δεκάδων πούλμαν από περιοχές όπως η Θήβα, η Χαλκίδα και τα Οινόφυτα.

Η ρατσιστική επιχείρηση σκούπα που ξεκίνησε ανήμερα της 4ης Αυγούστου, η κλιμάκωση των πογκρόμ στις γειτονιές και των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής αυγής με την συνεργασία και την συγκάλυψη της ΕΛΑΣ, το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης δέχτηκε τη κατακραυγή που του αξίζει .

Θα συνεχίσουμε για να την πετάξουμε στα σκουπίδια μαζί με την άθλια πολιτική των περικοπών και ληστείας σε βάρος των εισοδημάτων, των συντάξεων, των απάνθρωπων περικοπών στην παιδεία και την Υγεία.

Καλούμε τα συνδικάτα και την αριστερά να δώσουμε ενωμένοι δυναμική συνέχεια ενάντια στην συγκυβέρνηση που ετοιμάζεται να περάσει το νέο Μνημόνιο περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων και να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό και την νεοναζιστική πρόκληση της Χρυσής που προσπαθεί να εκτρέψει την οργή σε φόβο και μίσος κατά των μεταναστών. Αυτή η μάχη πρέπει να κλιμακωθεί στην Θεσσαλονίκη σε ένα μεγάλο Πανεργατικό συλλαλητήριο σεισμό στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη που θα στείλει το μήνυμα: Δεν σας φοβόμαστε, θα σας διώξουμε όλους!

Η κρίση και η σαπίλα του συστήματος με την είσοδο των νεοναζί στη Βουλή είχε σήμερα την τιμητική της με την τραμπουκική επίθεση του γερμανοτσολιά βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του δημοτικού συμβούλου Π.Κωνσταντίνου και αμέσως μετά της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου που διαμαρτυρήθηκε για την επίθεση. Προπηλάκισε επίσης τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. Όσον αφορά την Αστυνομία και την Ασφάλεια της Βουλής συμπεριφέρεται όπως και η αντίστοιχη στις γειτονιές με την γνωστή παθητική παρουσία. Δεν μας προξενεί εντύπωση όταν υπάρχουν βουλευτές όπως ο Κασσιδιάρης που επιτέθηκε δημόσια σε βουλευτίνες και δεν του εχει αρθεί ακόμη η ασυλία. Αυτή είναι η αξία των λογύδριων του Ν.Δένδια ότι θα πατάξει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που τα αξιοποιεί για να συκοφαντήσει τον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό αγώνα.

2)επισυνάπτουμε και την ανταπόκριση του Νίκου Αξαρλή, ο οποίος τράβηξε και τις φωτο

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ συμμετείχαν στη σημερινή απογευματινή πορεία στην Αθήνα ενάντια στα κρατικά πογκρόμ της αστυνομίας και στις δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Ήταν η μεγαλύτερη αντιρατσιστική πορεία στην Ελλάδα και οργανώθηκε από την Πακιστανή Κοινότητα στην Ελλάδα, την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Στην Ομόνοια ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ μίλησε στους διαδηλωτές (στα ούρντου και στα ελληνικά) ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσουν οι επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες. «Είμαστε εργατική τάξη», τόνισε ο Ασλάμ και απαίτησε την τιμωρία των ενόχων των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες και σε σπίτια που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά. (Η Ελληνική Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις, απαγορεύει την οικοδόμηση έστω και ενός τζαμιού στην Αθήνα).
Σ’ όλη τη διάρκεια της εξαιρετικά μαχητικής πορείας οι μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το Πακιστάν) φώναζαν θρησκευτικά συνθήματα (στα ούρντου) και επίσης ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Κρατούσαν πλακέτες της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας που ανάφεραν «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι - Όχι στην ισλαμοφοβία» και «Να τιμωρηθούν οι φασίστες για τις επιθέσεις στα τζαμιά και γράψιμο στους τοίχους βρισιών κατά Προφήτη και Κορανίου».
Όταν τα πρώτα τμήματα της πορείας φτάσανε έξω από τη Βουλή, τα τελευταία τμήματα της ήταν ακόμη στην Ομόνοια.
Στην πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους οι κοινότητες των μεταναστών στην Αθήνα, αντιπροσωπείες της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) από Περιστέρι-Αιγάλεω, Ν. Ιωνία, Πετράλωνα, Ζωγράφου, το ΣΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ. Δεν υπήρχαν πανό από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.3)η βλακεία που δεν μεταδόθηκε γι αυτό και δεν θα δώσουμε ονόματα. Είναι εντυπωσιακής ηλιθιότητας ή προβοκάτσιας, η "ανταπόκριση" ότι στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο συνεπλάκησαν Πακιστανοί και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από προτροπή του προέδρου των Πακιστανών. Η εμπειρία του αρχισυντάκτη, φαίνεται ότι απέτρεψε το ρεζιλίκι από την πρωτοφανή χοντράδα που έμεινε στα αζήτητα. Την πρωτόλεια όμως χοντράδα, φροντίσαμε και την αρχειοθετήσαμε. Θα φανεί στο μέλλον τί από τα δύο ήταν, αν υπάρξει αντίστοιχη επανάληψη.Δεν υπάρχουν σχόλια: