Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Espresso: Δύο μήνες απλήρωτοι και υποσχέσεις




Υπόσχεση ότι θα πληρώσει μέχρι τις 27 Αυγούστου το μισθό Ιουνίου, έδωσε ο διευθυντής της Espresso σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ. Πέραν αυτού ουδέν. Στις επίμονες ερωτήσεις πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τους υπόλοιπους μήνες και τον Αύγουστο-η επιχείρηση χρωστά ήδη δύο μήνες(Ιούνιο-Ιούλιο και το μισό επίδομα αδείας), η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών δεν πήρε απάντηση.
Η εφημερίδα πετάει το μπαλάκι στην Πειραιώς η οποία έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς του κ. Κυριακίδη(αφεντικό της Espresso) για την υπόθεση της Proton Bank. Υπάρχει δικαστική απόφαση για τη δέσμευση, η οποία όμως εξαιρεί τα χρήματα για τη μισθοδοσία. Η τράπεζα Πειραιώς δεν απαντά μέχρι στιγμής γιατί δεν εφαρμόζει την εν λόγω δικαστική απόφαση.
Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν ευθύνονται για την όποια διένεξη μεταξύ της εταιρίας και της τράπεζας και η εργοδοσία οφείλει να πληρώσει κανονικά, όπως κανείς δεν ρωτά τους εργαζόμενους τι κάνουν με τα δικά τους χρέη και διαφορές με τις τράπεζες.
Μετά από εμμονή της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών, ο κ. Σουβατζής δεσμεύτηκε να μιλήσει ξανά με τον κ. Κυριακίδη και να του θέσει υπόψη το αίτημα των συνδικαλιστών για γραπτή δέσμευση και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: