Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Τίμησαν την μνήμη της πρώτης γυναίκας μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η φιλολογική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη της αξέχαστης δημοσιογράφου και πρώτης γυναίκας μέλους της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, Τιτίκας Μοιράκη. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2012». Παράλληλα, ανακοινώθηκε εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ η καθιέρωση βραβείου «Τιτίκα Μοιράκη» σε ανερχόμενες γυναίκες δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση στη μνήμη της Τιτίκας Μοιράκη έγινε στο κατάμεστο κηποθέατρο του Αγίου Μύρωνα στο άλσος του Χριστού παρουσία των τοπικών αρχών και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Στειακάκη και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλης Βέργης που αναφέρθηκε στην πορεία της Τιτίκας Μοιράκη και στην συμβολή της τόσο στη δημοσιογραφία όσο και στο χωριό, που λάμπρυνε με το έργο της ενώ ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Σηφάκη που εν συντομία μίλησε για τις σχέσεις της Τιτίκας Μοιράκη με τον Άγιο Μύρωνα.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της ΕΣΗΕΠΗΝ Ζώης Μαρίνος αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Απόστολου Βουλδή και των μελών του ΔΣ , μίλησε για την πρωτοπορία της τιμώμενης στη δημοσιογραφία επισημαίνοντας ιδιαιτέρα τις συμβουλές και προτροπές της προς τις νέες και τους νέους δημοσιογράφους μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα . Ακόμη τόνισε την προσφορά της στη δημοσιογραφία ως πρώτη γυναίκα μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ και ανακοίνωσε εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών την καθιέρωση βραβείου «Τιτίκα Μοιράκη» σε ανερχόμενες γυναίκες δημοσιογράφους. Εκ μέρους του ΤΕΑΣ ο Κώστα Βασιλάκης μίλησε για την συμβολή της Τ. Μοιράκη στην πορεία της δημοσιογραφίας επισημαίνοντας το ακέραιο του χαρακτήρα της και την ουσιαστική συμβολή της στο γίγνεσθαι του τόπου.

Ακολούθως οι δημοσιογράφοι Γιώργος Μυσιρλάκης, - Νίκος Ψιλάκης και Νέλλη Κατσαμά κατά την διάρκεια των ομιλιών τους τόνισαν την σημαντική προσφορά της Τιτίκας Μοιράκη στη δημοσιογραφία, στον τόπο της, στον πολιτισμό αλλά και τον συνδικαλισμό με εύστοχους παραλληλισμούς.
Επίσης θυμήθηκαν και αναφέρθηκαν σε γεγονότα που έζησαν και έφεραν την σφραγίδα της Τιτίκας που όπως είπαν «η ψυχή της φτερουγίζει εδώ δίπλα μας» . Ακόμη τόνισαν ότι η Τιτίκα Μοιράκη έδωσε με την δυναμική παρουσία της ένα ξεχωριστό τόνο και άνοιξε τον δρόμο στη γυναικεία. Εξ άλλου εξέφρασαν την άπειρη εκτίμηση όλων προς το πρόσωπο της αφού το ήθος της συμβάδιζε με το δημοσιογραφικό λειτούργημα, η πίστη της με τις αρχές της δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: