Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η πραγματική ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση είναι εδώ και λέγεται ΕΡΤ



Αντί διορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης να κουνούν το δάχτυλο προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, κάνοντας τους μαθήματα δημοκρατίας, καλό είναι πρώτα να κοιτούν τα του οίκου τους.

Τη δημοκρατικότητα της η κυβέρνηση την έχει δείξει πάμπολλες φορές το τελευταίο έτος. Με τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τον αποκλεισμό της κοινωνίας από τα δημόσια αγαθά, την αποστέρηση βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, το κουρέλιασμα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων και με τη συνεχή καταστολή και κατασυκοφάντηση όλων όσων υποφέρουν εξαιτίας των πολιτικών της.

Αυτή η δημοκρατικότητα έφτασε στο απόγειο της την 11η Ιουνίου όταν η κυβέρνηση αποτόλμησε να δώσει χρώμα στη δημοκρατία βάφοντας τα πάντα με μαύρο.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επικαλείται την EBU προκειμένου να αντλήσει το ελάχιστο κύρος και τη νομιμοποίηση. Η ίδια EBU στήριξε και απένειμε τα εύσημα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι επί 75 και πλέον ημερών συνεχίζουν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον:

- Αλήθεια ξέρει η EBU ότι ο διορισμένος κ. υφυπουργός δεν τιμά ούτε τον τίτλο που του έχει απονείμει η κυβέρνηση; Για ποια ΔΗΜΟΣΙΑ ραδιοτηλεόραση μιλάει;

- Μπορεί να μας πει ο διορισμένος κ. υφυπουργός αν η Δ.Τ. του μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε στάνταρ λειτουργίας μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης;

- Μπορεί ο διορισμένος κ. υφυπουργός να μας πει σε ποιες χώρες του κόσμου οι δημόσιες τηλεοράσεις υπάγονται στο υπουργείο οικονομικών και εκπέμπουν από το υπουργείο Τύπου;

- Μπορεί να μας πει σε ποια δημόσια τηλεόραση του κόσμου έχει καταγραφεί παρόμοιο όργιο παρανομιών, αδιαφάνειας και ρουσφετολογίας στη διαδικασία «προσλήψεων», κατασπαταλώντας επίσης το δημόσιο χρήμα προς όφελος των καναλαρχών;

Αυτή είναι η ιδέα που έχει ο διορισμένος κ. υφυπουργός για τη δημοκρατία και τη δημοκρατικότητα. Γι' αυτό με περισσό θράσος νομίζει πως μπορεί να επιπλήττει σύσσωμη την αντιπολίτευση για την επιλογή της να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Έναν αγώνα για πραγματική ΔΗΜΟΣΙΑ Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, για ανεξάρτητη ενημέρωση, για Πολιτισμό, για την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: