Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κόκκινες γραμμές και… απουσίες




Να καταβάλλει ένα μισθό τη Δευτέρα υποσχέθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο» Σπύρος Τρίψας, μιλώντας στους εργαζόμενους.  Η εφημερίδα χρωστά δεδουλευμένα πέντε-έξι μηνών. Υποσχέθηκε ακόμη ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του 49% της εφημερίδας και ότι ο νέος επενδυτής(τον οποίο δεν κατονόμασε) θα προχωρήσει στην καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων και στην πλήρη εξομάλυνση των μισθολογικών προβλημάτων.
 Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, χαρακτήρισαν κόκκινη γραμμή την καταβολή ενός μισθού τη Δευτέρα και απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η εργοδοσία δεν εκπληρώσει την υπόσχεσή της.
 Οι εργαζόμενοι στηλίτευσαν ακόμη την απουσία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ το οποίο αν και είχε προσκληθεί εγγράφως να παραβρίσκεται στη συνέλευση  στα γραφεία της εφημερίδας, δεν παραβρισκόταν σε αντίθεση με την ΕΤΗΠΤΑ, εκπρόσωπος της οποίας ήταν εκεί.
 Τα «μπάνια του λαού» καλά κρατούν για τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Αφού υποσχέθηκαν αγώνες και προεκλογικές σωτηρίες, αφού βομβάρδισαν με ανακοινώσεις τα μέιλ για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ, οι λαλίστατοι συνδικαλιστές «σωτήρες» φαίνεται θεωρούν άνευ σημασίας το γεγονός ότι εργοδότες δεν καταβάλλουν δεδουλευμένα και συνεχίζουν τις…διακοπές τους ανενόχλητοι, αφήνοντας στον αυτόματο πιλότο την υπεράσπιση της εργασίας και της αξιοπρέπειας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: