Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

«Η πλατεία ήταν γεμάτη» στη συζήτηση για Παιδεία, ΕΡΤ, εργασιακά






...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...


Από μαζική συμμετοχή και πλούσια συζήτηση, χαρακτηρίστηκε η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου, στην πλατεία Ευδήλου Ικαρίας, η ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χρήστος Δάμαλος, αναφέρθηκε στις εργασιακές εξελίξεις, τόσο στο χώρο της Παιδείας, όσο και ευρύτερα, καλώντας στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με γονείς, μαθητές, αλλά και άλλους κλάδους εργαζομένων.
Ακολούθως, ο Νάσος Μπράτσος, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και εργαζόμενος στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε διεξοδικά στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, με κύριο χαρακτηριστικό της ομιλίας, την ανάδειξη της συνολικής διάστασης που έχουν οι εργασιακές εξελίξεις, που δεν περιορίζονται σε «τοπικά» ή «κλαδικά», επιμέρους ζητήματα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, πήραν μέρος εκπαιδευτικοί, τόσο από το σύλλογο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και της δευτεροβάθμιας, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι,  ανάμεσά τους και συνάδελφος που είχε απολυθεί από τον Σκάι, ενώ αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που είχαν σχέση με την ΕΡΤ. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΛΜΕ, Βασίλης Λουκάς, τόνισε ότι οι δραστηριότητες της ΕΛΜΕ θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη, από τις συνολικά τρεις ανοιχτές συζητήσεις που έχουν διοργανωθεί σε διάφορα σημεία του νησιού.


 Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων, εντάσσει στις θεματικές της και τα ΜΜΕ (δείτε ΕΔΩ ). Επίσης και ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: