Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ και ΚΕΔΔΕ για την αστυνομική παρέμβαση στο ΕΚΠΑ


1)Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Την ανάμειξη της Εισαγγελικής Αρχής στη λειτουργία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της απεργίας είναι μία πρωτοφανής ποινικοποίηση μιας τρίμηνης κινητοποίησης για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και σχέσεων, οι οποίες πλήττονται κατάφωρα από την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που προωθεί τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ποιο είναι το αντικείμενο έρευνας της Προκαταρκτικής Εξέτασης ;  από που είναι ορμώμενη ;
Είναι ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ η παρέμβαση της Αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας στα εσωτερικά ζητήματα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ είναι απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη παραβίαση και προσβολή των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Καταδικάζουμε την παρέμβαση, την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στους αγωνιζόμενους απεργούς και τη δίωξη του ελεύθερου φρονήματος των εργαζομένων.


2)Ανακοίνωση τις Κίνησης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στην εποχή μας (ΚΕΔΔΕ)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ


Το παραπάνω έγγραφο αποτελεί τεκμήριο της νέας κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα τμήματα της κοινωνίας που αντιστέκονται στην επιδρομή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει με το δικό της στυλ το μέτωπο του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.
Ο σύλλογος του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, που οργανώνει έναν δίκαιο αγώνα, δέχεται έγγραφο από την Αστυνομία να καταδώσει τα μέλη του που πρωτοστατούν στις συνελεύσεις του.
Πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο στα κρυφά αποτυπώνονται πλέον σε επίσημα έγγραφα. Αυτό σημαίνει ότι ο κρατικός και κυβερνητικός αυταρχισμός ανεβαίνει ένα σκαλί.
Ανεβαίνει για να εκφωνήσει νέα φασιστικής έμπνευσης διατάγματα και νόμους. Ανεβαίνει για να δοκιμάσει τα δημοκρατικά αγωνιστικά αντανακλαστικά όλων μας.
Πρέπει να πάρουν θέση τώρα οι πάντες: επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, σύλλογοι φοιτητών, σπουδαστών, εργατικά σωματεία, και άλλοι μαζικοί φορείς.
Ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και των δημοκρατικών διαδικασιών των συλλόγων.
Ενάντια στην εισβολή εισαγγελέων, αστυνομίας και υπουργού Παιδείας στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Ενάντια συνολικά στο δόγμα «νόμος και τάξη» που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: