Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Διώξεις δημοσιογράφων (καλά και κακά νέα)

...ο Π.Πομώνης αριστερά στη φωτο...
...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

 "Φάμπρικά" διώξεων σε βάρος του Τύπου έχει στηθεί από ορισμένους που θεωρούν ότι μπορεί να τρομοκρατήσουν με διώξεις τους εργαζόμενους σε αυτά.

Ξεκινάμε με τα κακά νέα από το http://www.kalavrytanews.com



Πάτρα: Συνελήφθη ο Δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργόπουλος- Αρνήθηκε να αποκαλύψει πηγές ρεπορτάζ του!

Στην Ασφάλεια Πατρών στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού κρατείται εδώ και λίγη ώρα ο Δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργόπουλος, μετά από Εισαγγελική εντολή κράτησης του καθώς αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές ρεπορτάζ του.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Γεωργόπουλος, προ ημερών αποκάλυψε στην εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας", την υπόθεση του 17χρονου παιδιού με νοητική στέρηση, οι γονείς του οποίου φέρεται να το έδεναν με αλυσίδες,
Το θέμα προκάλεσε το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υγείας, το οποίο και άμεσα έδωσε εντολή για περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος από την Εισαγγελία Πατρών.
Στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, ο Γιάννης Γεωργόπουλος κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση ως συντάκτης του άρθρου, για το λόγο αυτό σήμερα προσήλθε στο Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του ρεπορτάζ του.
Η στάση του Δημοσιογράφου φέρεται πως "ερέθισε" τον Εισαγγελικό Λειτουργό που ζήτησε την σύλληψη και κράτηση του...!

Τα καλά νέα

Αθωώθηκε στη Ζάκυνθο ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρος Πομώνης. Το "αμάρτημά του" ήταν ότι κατέγραψε επισκεπτόμενος το αστυνομικό τμήμα, καταγγελία 15χρονου από αστυνομικό όργανο, για κακοποίηση επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Ο συνάδελφος είχε συλληφθεί και αυτός και...το κασσετοφωνάκι, όταν το αντελήφθη το "όργανο της τάξης". Ανακοινώσεις είχαν εκδώσει εκείνη την περίοδο τα σωματεία των ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: