Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα δράσης του συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, τις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ,
τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες
   
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη η έκτη σύσκεψη του Συντονισμού στα Προπύλαια. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, από την ΕΡΤ, από τον ΕΟΠΥΥ και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, από την ψυχική υγεία, από υπουργεία, και από χώρους του ιδιωτικού τομέα.

Η νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την ώρα που η κυβέρνηση και ο Αρβανιτόπουλος συνεχίζουν την λυσσαλέα προσπάθεια να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη για 15η εβδομάδα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ χωρίς να τα καταφέρνουν. Οι μνημονιακοί συνδικαλιστές όχι μόνο δεν καταφέρνουν να επιβάλλουν με πραξικοπηματικό τρόπο την αναστολή της απεργίας, αλλά κηρύσσονται έκπτωτοι από τη συνέλευση των εργαζόμενων. Έτσι αναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά «οι δυνάμεις της τάξης». Η παρουσία αστυνομίας στα κτίρια της Χρ. Λαδά και η κλήση σε απολογία στην ΓΑΔΑ των μελών του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων του Παν/μιου της Αθήνας, αποτελούν ωμές αστυνομικές παρεμβάσεις στους εργατικούς αγώνες. Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μεθοδεύσεις.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ για συνέχιση της απεργίας διαρκείας όσο χρειαστεί, ενάντια στις απειλές, την τρομοκράτηση και την προσπάθεια διάσπασης του αγωνιστικού μετώπου από τον φασίστα υπουργού Υγείας. Όσο και αν μιλάει για μεταρρυθμίσεις, όλη η κοινωνία καταλαβαίνει ότι εννοεί την κατεδάφιση κάθε μορφής υγείας και περίθαλψης για το λαό. Οι απειλές για διαθεσιμότητα όλων των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ και οι 1600 διαθεσιμότητες - απολύσεις των οδηγών όλων των νοσοκομείων της χώρας, δείχνει το μέγεθος της διάλυσης που θέλουν να επιβάλλουν στη δημόσια υγεία.

Όσο παραμένουν ανοιχτά τα απεργιακά μέτωπα, τόσο θα λειτουργούν σαν δύναμη και αυτοπεποίθηση ακόμη και για τους πιο δύσκολους χώρους του ιδιωτικού τομέα, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη απεργία στην INTRASOFT του ομίλου INTRACOM. Γιατί δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι δικοί μας αγώνες, στα ΑΕΙ, τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ, την ΕΡΤ και παντού,  οδήγησαν σε διάλυση το “saxes story” και δημιούργησαν το φόβο της κατάρρευσης  στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση του Σαμαρά ψήφισε τον προϋπολογισμό –μνημόνιο, όμως καμία μάχη δεν σταμάτησε, κανένας αγώνας δεν αναστάλθηκε. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος της τρόικα και του Σαμαρά. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να κάμψουν τις αντιστάσεις μας, δεν μπορούν να μας γυρίσουν πίσω.

Στη συζήτηση, επαναεπιβεβαιώθηκε ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και στον συντονισμό τους, μια που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με την στάση της στηρίζει πρακτικά την κυβερνητική επίθεση. Η κινητοποίηση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατία για τον προϋπολογισμό το απόγευμα της 7 Δεκέμβρη έδειξε ότι μόνο οργανώνοντας από τα κάτω μπορούμε να προχωράμε αποτελεσματικά. Γι’ αυτό επιμένουμε στην ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης διεύρυνσης του Συντονισμού όλη την επόμενη περίοδο. Και για την στήριξη των αγώνων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για την κλιμάκωση τους, μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων, την κυβέρνηση που τα υπηρετεί και κάθε επίδοξο συνεχιστή της.

Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε:
•    Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη, στις 8.30 πμ, στη ΓΑΔΑ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, και τη νεολαία σε μαζική κινητοποίηση για στήριξη των συναδέλφων του προεδρείου της ΓΣ του ΕΚΠΑ, που καλούνται για κατάθεση.
•    Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, στο υπουργείο Υγείας. Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα μαζί με όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Αθήνας, στους οδηγούς που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα – απόλυση.
•    Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην κινητοποίηση των διαθέσιμων του Δημοσίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση για  εκείνη την ημέρα και απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ την προκήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.
•    Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, στις 7μμ στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, συμμετέχουμε και στηρίζουμε, την εκδήλωση του Συντονιστικού των νοσοκομείων της Αθήνας, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
•    Οργανώνουμε την Κυριακή 22 Δεκέμβρη εξόρμηση – πικετοφορία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στις 12 το μεσημέρι στην Ερμού για να ενημερώσουμε χιλιάδες εργαζόμενους για τον αγώνας μας.
•    Προγραμματίζουμε για την Πέμπτη 9 Γενάρη μεγάλη εκδήλωση - συνέλευση του Συντονισμού στις 5 μμ στο αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, για να προχωρήσουμε οργανωμένα και συντονισμένα από τα κάτω σε πανεργατική απεργία τον Γενάρη. Στη συνέχεια στις 9μμ, προχωράμε στην πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας στον υπαίθριο χώρο των προπυλαίων. Προχωράμε στην έκδοση αφίσας και προκήρυξης.
•    Καλούμε σε νέα σύσκεψη του Συντονισμού όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και αγωνιστές από τους χώρους την Δευτέρα 23 Δεκέμβρη στις 5μμ στα Προπύλαια για το παραπέρα συντονισμό των δράσεων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: