Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Ανεπίτρεπτη η αστυνομική αδιαφορία στους τραμπουκισμούς της "Χρυσής Αυγής"‏

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2013

  Τον καταλογισμό των ευθυνών στους αστυνομικούς, που επέδειξαν παγερή αδιαφορία στο Νέο Ηράκλειο για τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό παρουσία τους από μέλη της “Χρυσής Αυγής”, του δημοσιογράφου του “Star” Παναγιώτη Μπούσιου και του εικονολήπτη Γιάννη Ζήλικα, ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομική ηγεσία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Το νέο χυδαίο, βίαιο και εκδικητικό κρούσμα των νεοναζιστών, συνέβη την ίδια μέρα που όλα τα Μέσα Ενημέρωσης αποκάλυπταν την εγκληματική δράση της “Χρυσής Αυγής”, με ντοκουμέντα της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, όσο και αν επιδιώκει η “Χρυσή Αυγή” να μετατρέψει το ΕΣΡ σε “λογοκριτικό μηχανισμό”, επικαλούμενη τη δράση της ως “απόρρητο” υλικό.

Η δημοσιογραφική πληροφορία, έντυπη ή ηλεκτρονική, όταν αφορά ναζιστικές, απάνθρωπες, εγκληματικές, τρομοκρατικές ενέργειες, σε μια δημοκρατική χώρα, δεν μπορεί να είναι απόρρητη. Οι δημοσιογράφοι έχουν χύσει πολύ αίμα στον αγώνα κατά του ναζισμού και για την υπεράσπιση της ελεύθερης, υπεύθυνης και αντικειμενικής ενημέρωσης.

Οι ναζιστικοί, εγκληματικοί, τραμπουκισμοί δεν πρόκειται να πτοήσουν και τρομοκρατήσουν το δημοσιογραφικό κόσμο. Αντίθετα, μας συσπειρώνουν όλους στην προσήλωσή μας για την αποκαλυπτική και αντικειμενική ενημέρωση.

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει για άλλη μια φορά την υποχρέωση της αστυνομίας να προστατεύει τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση της επαγγελματικής αποστολής τους, από εγκληματικές σε βάρος τους επιθέσεις και καθιστά επιβεβλημένο τον παραδειγματικό έλεγχο των αστυνομικών, που αδιαφόρησαν για την προστασία των δύο εργαζομένων του “Star” στο Νέο Ηράκλειο.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: