Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ανοιχτή πρόσκληση για σύσκεψη ενάντια στις απολύσεις


Φωτο από κινητοποίηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (Λαναράς) καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.


Ανοιχτή σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των απολύσεων και των "εθελούσιων" εξόδων,πραγματοποιούν οι Financial Crimes την Τρίτη 24 Φλεβάρη στις 8μμ στην ΕΣΗΕΑ, με ανοιχτή και δημόσια πρόσκληση σε άτομα, σχήματα, παρατάξεις από το χώρο των ΜΜΕ, ανεξάρτητα απο επαγγελματική ειδικότητα ή σωματειακή ένταξη.


Το βράδυ της Τετάρτης 18 Φλεβάρη στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη σύσκεψη όχι όμως για το χώρο των ΜΜΕ, αλλά ευρύτερα, με συμμετοχή συνδικαλιστών από την ΟΣΠΑ, τη ΒΙΕΚΑΤ, τη VODAFON, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (Λαναράς), το υπουργείο Βιομηχανίας, το Αττικό νοσοκομείο, το σωματείο καταστημάτων Τύπου του αεροδρομίου, την ΕΤΙΤΑ, την ΕΣΗΕΑ, την ΙΝΤΡΑΚΟΜ,κλπ


Στιγμιότυπα από τη συζήτηση
* "Η VODAFON σε ετήσια βάση έχει κέρδη που αντιστοιχούν στο ΑΕΠ των 40 πιο φτωχών χωρών του πλανήτη".
* "Η πολυεθνική εταιρία που έχει μπει στο Σκαραμαγκά είχε για το 2008 176δις ευρώ κέρδη σε παγκόσμια βάση, απασχολεί 43.000 εργαζόμενους και ζητάει να χωριστούν οι εργαζόμενοι σε δύο ομάδες, σε αυτούς που δεν θα δουλεύουν τη Δευτέρα και σε αυτούς που δεν θα δουλεύουν την Παρασκευή. Αντίστοιχα θα πληρώνονται για 4 μέρες εργασίας τη βδομάδα".
* "Προκαλεί η Πετραλιά όταν μιλάει στη επιθεώρηση εργασίας και καταγγέλλει τις καταχρηστικές απολύσεις. Το Δεκέμβρη που μας πέρασε, οι εργαζόμενοι στην επιθεώρηση εργασίας, έκαναν απεργία γιατί ζητούσαν προσλήψεις προσωπικού, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν. Και μέσα σε όλα και ο μαϊντανός ο Μίχαλος να κάνει δηλώσεις για εκ περιτροπής εργασία".
* "Στη ΒΙΕΚΑΤ που πλήρωνε καλά, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα έρχονταν η ώρα που θα βρεθούμε στο δρόμο".
* "Στα ΜΜΕ εκτός από τις δήθεν εθελούσιες εξόδους, προωθούν τις βλαπτικές μεταβολές, απολύουν μισθολόγια και προσλαμβάνουν (τους ίσους πολλές φορές) με μπλοκάκια".
* "Στην ΠΟΣΠΕΡΤ αντιμετωπίσαμε κουμπουροφόρους που πήγαν να μας εμποδίσουν να πάρουμε μέρος στο συνέδριο. Να ενισχύσουμε το συνδικαλισμό βάσης".
* "Στο αεροδρόμιο όταν κάναμε το σωματείο στα καταστήματα Τύπου, μας έστελναν φουσκωτούς για να μας τρομοκρατήσουν, γιατί τα πιο πολλά μας μέλη είναι γυναίκες".
* Στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ βρισκόμαστε στο σημείο που ήταν η ΒΙΕΚΑΤ το 2006".
* "Στο Αττικό νοσοκομείο οι μισοί εργαζόμενοι βρίσκονται εκτός σωματείου, γιατί είναι με εργολαβικά συνεργεία".

Στα σκαριά είναι επιτροπή σωματείων (όπου μπορεί να περάσει απόφαση από το ΔΣ και ατόμων, όπου είναι μειοψηφικό, με στόχο δράσεις ενάντια στις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: