Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Δελτίο Τύπου της επιτροπής εργαζομένων στα Portals

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση της άτυπης (και ανοιχτής) επιτροπής εργαζομένων σε portals, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Φλεβάρη, όπου έγινε απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης και προγραμματισμός των επομένων ενεργειών, στην κατεύθυνση της άρσης των εργασιακών και ασφαλιστικών αδικιών σε βάρος των δημοσιογράφων που εργάζονται στα συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Επίσης συμφωνήσαμε ότι προσεγγίζουμε το χώρο των portals με την
ακόλουθη λογική:
Θεωρούμε ότι σαν ορισμός, portals πρέπει να θεωρηθούν ότι είναι τα ΜΜΕ που συλλέγουν πρωτόλειες ειδήσεις και γίνεται δουλειά από δημοσιογράφους στη συλλογή, επεξεργασία, διαμόρφωση και ανάρτηση της είδησης, με κριτήριο τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Βασικό κριτήριο πρέπει να αποτελεί η περιοδικότητα ανανέωσής τους,
αναφερόμαστε πάντα στην καθημερινή ειδησεογραφία. Έδρα των επιχειρήσεων αυτών πρέπει να είναι η Ελλάδα και το ζητούμενο από εμάς ξεκαθάρισμα των θεσμικών παραμέτρων της λειτουργίας τους, θα ωφελήσει και συναδέλφους που αυτή τη στιγμή εργάζονται στην Ελλάδα, σε τέτοιου τύπου ΜΜΕ, που εμφανίζουν σαν έδρα την Κύπρο (κυρίως στον χώρο της
αθλητικής ειδησεογραφίας, λόγω του στοιχήματος).
Επίσης πρέπει ο σκοπός των συγκεκριμένων ΜΜΕ (portals) να είναι αμιγώς ενημερωτικός, χωρίς να προωθεί εταιρικά συμφέροντα (περιπτώσεις ομίλων με δραστηριότητες εκτός ΜΜΕ).

Με μια πρώτη και πρόχειρη ματιά, καταγράψαμε αρκετά ΜΜΕ που εντάσσονται σε αυτή την προσέγγιση,όπως:

www.flash.gr,fmvoice.gr,www.sky.gr,www.in.gr,www.ert.gr,www.in2life.gr,www.e-go.gr,www.imerisia.gr,www.isotimia.gr,www.axiaplus.gr,www.contra.gr,www.kathimerini.gr,www.iatronet.gr,www.capital.gr,www.euroday.gr,www.sportfm.gr,www.reporter.gr,www.sportnet.gr,www.mikriliga.com,www.myself.gr,www.gazetta.gr,www.enet.gr,www.sport24.gr,www.goalday.gr,www.kerdos.gr,www.cosmo.grwww,sfokleoussin.gr,www.sport.gr,www.yupi.gr.gr,www.zougla.gr,www.ethnosspor.gr,www.e-tipos.gr,www.kathimerini.gr,www.sportaction.gr,www.athina984.gr,www.Stylewatch.gr,www.protothema.gr,κλπ

Καλούμε κάθε συνάδελφο που ενδιαφέρεται, να βοηθήσει στην καταγραφή,να επικοινωνήσει μαζί μας, με πρώτο στόχο την καταγραφή του αριθμού εργαζομένων από κάθε ΜΜΕ αυτής της κατηγορίας. Παράλληλα προωθούμε τις συναντήσεις μας με ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ (δεύτερες, αφού ήδη έχουν γίνει οι πρώτες).

Για επικοινωνία με την άτυπη επιτροπή:

Βελιδάκης Λουκάς www.flash.gr 6974518336 moikanos@hotmail.com
Γιαννόπουλος Νίκος www.contra.gr nickgianno13@yahoo.com 6945954050
Γαβρινιώτης Φάνης www.euro2day.gr 6974048606 fgavri@yahoo.gr
Γλύστρας Δημήτρης www.euro2day 6974950505 dg@euro2day.gr
Κιούσης Βαγγέλης www.in.gr 6944556371 evankioussis@gmail.com
Μπράτσος Νάσος news.ert.gr 6977410188 bratsos@hol.gr
Σαρρής Κώστας Imerisia On Line 6977650944 sarriskostas@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: