Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ



Όχι στους αποκλεισμούς συνέδρων
Γνήσιο και δημοκρατικό συνέδριο στην ΠΟΣΠΕΡΤ


Σε εποχές που η κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση εντείνεται, είναι απολύτως απαράδεκτη η απόπειρα αποκλεισμού των συνέδρων των σωματείων ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ από το συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, που μεθοδεύει η απερχόμενη διοίκηση.
Με λογικές χωροφύλακα της δεκαετίας του 50, δεν μπορούν να αποκλειστούν ζωντανές συνδικαλιστικές οργανώσεις, με πρόσχημα τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των τριών σωματείων προς την ομοσπονδία.
Το 21ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, το Φεβρουάριο του 2006, έκλεισε το ζήτημα που ανακινήθηκε απο τον τότε απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, δίνοντας θετική απάντηση σε «αίτημα» περίπου 60 συνέδρων, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ (Αρίστων Κοντιζάς), για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, νομιμοποιώντας προφανώς τους προαναφερθέντες συνέδρους.
Αποφασίστηκε στο 21ο Συνέδριο, η συνέχιση του καθεστώτος, ότι αντί οικονομικής ενίσχυσης απο την ΠΟΣΠΕΡΤ προς τα τρία σωματεία, δεν θα αποδίδονται οι εισφορές των παραπάνω σωματείων προς την Ομοσπονδία. Γι' αυτό άλλωστε και τη διετία που πέρασε τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετείχαν κανονικά στις συνεδριάσεις του οργάνου με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλα τα υπόλοιπα μέλη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει αυτή την απόφαση του 21ου Συνέδριου που είναι το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας παρά μόνο το επερχόμενο 22ο συνέδριο.
Το να επανέρχεται σήμερα το ίδιο ζήτημα απο την τωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας λίγες μέρες πριν το συνέδριο, θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εν λόγω Ενώσεις στεγάζονται και λειτουργούν εκτός γραφείων της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΡΤ, με δική τους γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη, νομικούς συμβούλους, εκδόσεις, ιστοσελίδες, ενημερωτικό υλικό, αναλώσιμα, χωρίς την καταβολή επιχορηγήσεων και κάθε είδους διευκολύνσεων που απολαμβάνουν άλλα σωματεία-μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ. Και με αυτούς τους όρους δίνουν μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Η προσπάθεια για οικονομικό στραγγαλισμό των τεχνικών σωματείων της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι όχι μόνο ευθεία επίθεση στις δημοκρατικές διαδικασίες του εργατικού κινήματος αλλά κυρίως ευθεία επίθεση στον συνδικαλισμό στον ιδιωτικό τομέα που όλοι ξέρουμε ότι είναι σκληρός και δύσκολος.
Κανείς δεν περισσεύει στη μάχη με την εργοδοτική επίθεση, και σίγουρα δεν χωράνε διασπάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, ιδίως σε αυτές της συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να κάνουν απροκάλυπτα πια πλάτες στα αφεντικά και την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: