Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Συνέχεια των κινητοποιήσεων στο ΚΕΡΔΟΣ


Μετά από μία 24ωρη, μία 48ωρη απεργία και μία δεύτερη 24ωρη την Παρασκευή, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ για την άδικη και παράνομη απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου Τζώρτζη Ρούσου.
Παρά τις αλλεπάλληλες κινήσεις διαμεσολάβησης για να εκτονωθεί η κρίση, η στάση της εργοδοσίας παραμένει άκαμπτη και αδιάλλακτη. Με διάφορες κινήσεις και μεθοδεύσεις προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις,επιστρατεύοντας ακόμα και την απειλή του «λουκέτου» για την εφημερίδα.
Στις πρωτοβουλίες των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΑ για να εκτονωθεί η κρίση και
να υπάρξει ανάκληση της απόλυσης, η εργοδοσία φαίνεται να δεσμεύεται αόριστα μέχρι στιγμής σε ένα μορατόριουμ απολύσεων για ένα 12μηνο, αποφεύγοντας όμως να δεσμευθεί για την επαναπρόσληψη του Ρούσου, μεταθέτοντας την εξέταση του θέματος τον Σεπτέμβριο.
Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία για την Δευτέρα και την Τρίτη
καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ανάκληση της απόλυσης.


2)ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

16 Ιουλίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή των προγραμματισμένων, από την ερχόμενη Δευτέρα 19/7, απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά τη δέσμευση της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», ότι τον Σεπτέμβριο θα επανεξετασθεί το θέμα του απολυθέντος συναδέλφου Τζώρτζη Ρούσσου και ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από την εφημερίδα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αντιδρά δυναμικά και αποφασιστικά σε κάθε απόπειρα απόλυσης συνδικαλιστικού εκπροσώπου στις επιχειρήσεις ενημέρωσης. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν είναι κοινή η εκτίμηση ότι τέτοιες «πρωτοβουλίες» της εργοδοσίας ή διευθυντικών στελεχών αποτελούν, πλέον, την πρόφαση για κύμα απολύσεων συναδέλφων!

Στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», μετά την απόλυση του εκπροσώπου των εργαζομένων Τζώρτζη Ρούσσου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής απεργίες: 9/7 24ωρη, 13 & 14/7 48ωρη, 16/7 24ωρη, που ανέδειξαν το αίτημα των συντακτών της εφημερίδας για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συντάκτες του «ΚΕΡΔΟΥΣ» σε Συνέλευση στα γραφεία της εφημερίδας, τη Δευτέρα 19/7, στις 6 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: