Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Κάτω τα χέρια από τις Συμβάσεις Εργασίας


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας


Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Η αντίδραση στην αντισυνταγματική παρέμβαση για την κατάργηση των αυξήσεων, μόλις άρχισε.
Κάτω τα χέρια από τις Συμβάσεις Εργασίας



Με μεγάλη συγκέντρωση κάτω από το Υπουργείο Εργασίας σήμερα στις 11 π.μ., εκδήλωσαν την αντίδρασή τους τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου στην απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου με αντισυνταγματική ενέργεια να καταργήσει τις αυξήσεις που προέρχονται από διαιτητικές και μεσολαβητικές διαδικασίες του ΟΜΕΔ.

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν διαδήλωσαν την πρόθεσή τους να μην αφήσουν να περάσουν οι αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού και την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις Συλλογικές τους Συμβάσεις Εργασίας.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, αποτελούμενη από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας κυρία Στάβυ Σαλουφάκου, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη, την Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κυρία Νανά Νταουντάκη, τον Γεν. Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ κ. Αντώνη Νταβανέλλο, τον Πρόεδρο της ΕΤΕΡ κ. Δημήτρη Καμαρινόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΤΕΡΜΘ κ. Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου, τον Πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ κ. Μαϊδη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κ. Μάριο Λώλο και το Μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ κυρία Ακριβή Κυρίκου, συνάντησαν τον Σύμβουλο του Υπουργού Εργασίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος έδειξε πραγματικά να καταλαβαίνει τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων και υποσχέθηκε να μεταφέρει τα πάντα στον Υπουργό Εργασίας, όπως τα άκουσε. Επίσης, ο Σύμβουλος του Υπουργού, μεταφέροντας τη θέληση του Υπουργού Εργασίας, δήλωσε ότι την επομένη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Συντονιστικού των συνεργαζομένων Ενώσεων στο Χώρο των ΜΜΕ και του Υπουργού Εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζομένους στο χώρο των ΜΜΕ να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας κατακτήσεων.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: