Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Άμεση επαναπρόσληψη του Τ. Ρούσου


Να μην κυκλοφορήσει ξανά το «ΚΕΡΔΟΣ»
αν δεν ανακληθεί η απόλυση του Ρούσσου Τζώρτζη


Καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση της εργοδοσίας και της διεύθυνσης της εφημερίδας Κέρδος να απολύσει τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων και μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Ρούσσο Τζώρτζη – της οποίας, μάλιστα, είχε προηγηθεί ωμή λογοκρισία δημοσιογραφικού κειμένου του!

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις και απαιτούμε, μαζί με τους συναδέλφους του, την άμεση και άνευ όρων ανάκληση της απόλυσης. Ευθύνη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι η συγκεκριμένη εφημερίδα να μην κυκλοφορήσει ξανά έως ότου γίνει δεκτό το παραπάνω αίτημα. Καμία υπαναχώρηση ή επιχείρηση συμβιβασμού δεν μπορεί να γίνουν δεκτές.

Καλούμε όλα τα μέλη του Μικτού Συμβουλίου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να δώσουν ενεργά αυτή τη μάχη. Ο Ρούσος Τζώρτζης ανήκει στις τάξεις τους και η δική του απόλυση αποτελεί ευθέως πλήγμα σε βάρος της υπόστασης του συγκεκριμένου οργάνου. Να ενημερωθούν άμεσα οι συνάδελφοι και να εκδοθούν ψηφίσματα σε όλα τα μαγαζιά.

Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε αποφασιστικά αντιμέτωποι στην οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία προκειμένου να πλήξουν καίρια την ελευθεροτυπία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να φιμώσουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Θα αγωνιστούμε κατά των αντιδραστικών μεθοδεύσεων και της λογοκρισίας.

Θα υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, απέναντι στη λαίλαπα ΕΕ και ΔΝΤ. Διεκδικώντας, παράλληλα, αλλαγές και μέτρα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, αλλά και όλου του εργαζόμενου λαού, για σύγχρονη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση. Θα χτυπήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα φαινόμενα της διαπλοκής με τα διάφορα κέντρα εξουσίας.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

(Financial Crimes,
Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο,
Σπάρτακος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: