Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"και στου βοδιού το κέρατο"




Στην οριστική(?) επίλυση φαίνεται πως οδηγήθηκε το πρόβλημα που εδώ και λίγους μήνες εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, όταν σε ένα ρεσιτάλ βλακείας και παρανομίας κλειδώνονταν οι έξοδοι κινδύνου με αλυσίδες και λουκέτα. Υπήρξε γραπτή διαμαρτυρία εργαζομένων εντός της επιχείρησης και επώνυμη καταγγελία στην Πυροσβεστική. Το πρόβλημα λύθηκε, αλλά με τις αντιδράσεις της κοινωνίας στα μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ επανεμφανίστηκε υπό το φόβο οι έξοδοι κινδύνου να γίνουν "κερκόπορτες" διαμαρτυρόμενων κοινωνικών ομάδων. Υπήρξε νέα καταγγελία στην Πυροσβεστική, ζητώντας να μην γίνει ο χώρος νέα Marfin, νέα παρέμβαση και βρέθηκε η λύση: ξεκλείδωτες έξοδοι κινδύνου, αλλά με σεκιούριτι να τις φυλάνε από μέσα. Έτσι και οι "μέσα" αν υπάρξει αυτό που λέμε η κακιά η ώρα θα μπορούν να βγουν και οι "έξω" δεν θα μπορούν να μπουν. Επισυνάπτουμε το τελευταίο έγγραφο (κάντε κλικ) της Πυροσβεστικής.



Προσέξτε τις παραγράφους «οι υπεύθυνοι να προβούν στις απαραίτητες και σαφώς οριζόμενες ενέργειες για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας για όλο το συγκρότημα», που σε μετάφραση σημαίνει ότι μέχρι τότε ΔΕΝ είχαν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ομοίως και η παράγραφος

Βεβαίως αν επανέλθει η κατάσταση της παρανομίας, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει σιωπή, αλλά άμεσες αντιδράσεις μέχρι την οριστική επίλυση, που θα φτάσουν όπως λέει και η λαϊκή ρήση "και στου βοδιού το κέρατο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: