Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Συνεχίζουμε! Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά


αναδημοσίευση ανακοίνωσης του αδελφού σχήματος (και εντύπου)των Financial Crimes στο χώρο της υγείας "Νυστέρι". Όλη η ανακοίνωση, καθώς και άλλα θέματα στο http://pgnysteri.blogspot.com


Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του εκτρώματος για την «αναβάθμιση» του ΕΣΥ ενάντια στην θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας των υγειονομικών.
Η πενθήμερη απεργία κατέγραψε την συνολική αντίθεση του κλάδου στα σχέδια της Ξενογιαννακοπούλου και ήταν η καλύτερη απάντηση στα κουτοπόνηρα σχέδιά της να περάσει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα της βουλής, πιστεύοντας ότι έτσι θα απόφευγε τις αντιδράσεις.
Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι επειδή το ψήφισε, ξεμπέρδεψε με τον αγώνα και την αντίσταση του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών. Το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά. Όλοι οι υγειονομικοί που συμμετείχαμε στον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ., από τις μεγάλες πανεργατικές και τις επισχέσεις, μέχρι την πενθήμερη απεργία της ΟΕΝΓΕ, στείλαμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η σκυτάλη για την επόμενη πενθήμερη απεργία είναι μπροστά μας για να υπερασπίσουμε την δημόσια δωρεάν υγεία και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Τα συμπεράσματα από αυτή την σύγκρουση είναι εξίσου σημαντικά. Είναι σίγουρο ότι η απόφαση του γενικού συμβουλίου για τις πενθήμερες ενώ ήταν σωστή, άργησε να υλοποιηθεί περιμένοντας τις κινήσεις του υπουργείου και έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανοργάνωτη, αφήνοντας την μάχη της επιτυχίας της απεργίας ανά νοσοκομείο στο αυθόρμητο.
Το ΝΥΣΤΕΡΙ υπερασπίστηκε όλο αυτό τον καιρό και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με επιμονή μια βασική επιλογή με δύο σημαντικά σκέλη, την απεργία διαρκείας και την οργάνωσή της από τα κάτω σε κάθε νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: