Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα



φωτο η τραγική εικόνα της ΕΣΗΕΑ στις απεργίες στις 29 Ιούνη και 8 Ιούλη. ΕΣΠΗΤ μην ψάξετε, απλώς δεν υπήρχε.



Και οι πιο καλές προτάσεις (και προθέσεις) όταν δεν συνδέονται με την πραγματικότητα υποβιβάζονται απλώς σε χαρτοπόλεμο. Αναγκαία η εισαγωγή για το θέμα της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα του αγγελιόσημου στα Portals και τη δικαιολογημένη αναταραχή που προκάλεσε στο χώρο των σωματείων των ΜΜΕ, αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ.
Θυμίζουμε ότι στην ανάρτηση της 24ης Απρίλη, http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/04/blog-post_8583.html παρουσιάζαμε την ηττοπαθή και βλακώδη αντίληψη που κυκλοφορούσε σε συνδικαλιστικούς κύκλους, με το "θεώρημα", "θα μας πάρει η κυβέρνηση λεφτά από τα ταμεία αξιοποιώντας το νόμο Πετραλιά, αλλά θα μπουν λεφτά από την επέκταση του αγγελιόσημου στα portals, άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε απεργίες, ή τουλάχιστον δεν χρειάζονται ΣΟΒΑΡΕΣ δηλαδή καλοοργανωμένες απεργίες με τάσεις κλιμάκωσης".

Αντίστοιχο παραμύθι σερβιρίστηκε για μήνες και στους συμβασιούχους της ΕΡΤ, δείτε την ανάρτηση της 28 Απριλίου στο http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/04/blog-post_9384.html

Μια χαρά κοίμισε και παραπλάνησε η κυβέρνηση τους πρόθυμους να κοιμηθούν και επειδή ο χρόνος επιτρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό πρίσμα, προτείνουμε να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις ημέρες που τα ΜΜΕ είχαν απεργιακές κινητοποιήσεις για να δείτε τις συνέπειες της παραπλάνησης. Άλλοι απουσίαζαν εντελώς και άλλοι είχαν τραγική εικόνα. Προηγήθηκαν διαδικασίες "αυτόματου πιλότου", ένα απεργιακό εξώδικο, μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σωματείου, ΤΙΠΟΤΑ άλλο και το καθήκον εξετελέσθη.



Τώρα που ο κλάδος έφαγε τη φόλα, δικαίως αντιδρά και σε ό,τι μας αφορά μέσα θα είμαστε στις αντιδράσεις, αλλά με μια υπενθύμιση: Συνδικαλισμός σε συνθήκες ΔΝΤ με χαρτοπόλεμο δεν γίνεται, μόνο με κινητοποιήσεις, με ενωτική διάθεση και ασυμβίβαστη στάση με ΟΠΟΙΑ κυβέρνηση και αν υπάρχει, γιατί πρώτα από όλα πρέπει να είναι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: