Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ψήφος καταδίκης και αγώνα στον ΕΔΟΕΑΠ





Ψήφο καταδίκης, αλλά και ελπίδας για νέους, πιο μαζικούς, αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς αγώνες, έδωσαν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Ένωσης στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Καταδίκασαν τις πολιτικές των Μνημονίων και της τρόικας, την οποία υπηρετούν πιστά η κυβέρνηση, τα αφεντικά των ΜΜΕ και οι στρατευμένοι κονδυλοφόροι τους. Καταδίκασαν και τη στάση της απερχόμενης διοίκησης, η οποία «κατάφερε» – σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας – να κουρέψει και δεύτερη φορά τα αποθεματικά, φέρνοντας τον ΕΔΟΕΑΠ στο χείλος της κατάρρευσης.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες συνάδελφοί μας έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα. Να αγωνιστούν για να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, να καλύψουν τις μαύρες τρύπες κυβέρνηση-εργοδότες και να αποκτήσουν αξιοπρεπή ασφάλιση όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Να απαιτήσουν και να επιβάλλουν πλήρη διαφάνεια. Να ανατρέψουν τις πολιτικές που ισοπεδώνουν τις ζωές μας και τους «φορείς» τους. Να ξαναφέρουν στις τάξεις του ΕΔΟΕΑΠ τους ανέργους που ανάλγητα έχουν διαγραφεί. Να αποκαταστήσουν τις ζωτικής σημασίας ασφαλιστικές παροχές που έχουν ήδη (περι)κοπεί και να αποτρέψουν τις νέες, που έχουν ήδη σχεδιαστεί.

Το πολιτικό μήνυμα από το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Χαιρετίζουμε όλους όσοι στήριξαν τις υποψηφιότητες του Γιάννη Αγγέλη και της Πόπης Χριστοδουλίδου. Δύο αγωνιστών δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν μείνει σταθεροί στην απόφασή τους να απέχουν από τις συναλλαγές με τα διάφορα κέντρα εξουσίας, να τις καταγγέλλουν και, όποτε χρειάζεται, να συγκρούονται με τους πρωταγωνιστές της διαπλοκής και του παρασκηνίου. Η παρουσία τους στο νέο ΔΣ αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι ο κλάδος θα μάθει όλη την αλήθεια και κανείς δεν θα μπορέσει να βάλει ταφόπλακα στον ΕΔΟΕΑΠ.



Πρωτοβουλία για την Ανατροπή


(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό
ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: