Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Η απεργία της 24ης Φεβρουαρίου να είναι μόνο η αρχή!




Η απεργία της 24ης Φεβρουαρίου να είναι μόνο η αρχή!

Αντίσταση διαρκείας κατά κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου!

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!


Τα πολλά λόγια είναι, συχνά, φτώχεια. Ειδικά σε περιόδους που απειλείται η ίδια μας η ζωή, που μας αμφισβητούν το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλιση, που είναι έτοιμοι να πετάξουν στον σύγχρονο Καιάδα τους άνεργους και τους συνταξιούχους, που η νέα γενιά καταδικάζεται στην ανασφάλεια, την περιπλάνηση και τον κοινωνικό μεσαίωνα. Αυτό ισχύει και για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, οι οποίοι καλούνται να πάρουν καθαρές αποφάσεις, που θα σφραγίσουν το δικό τους μέλλον – αλλά και του κλάδου.

Θα πούμε όχι στις επιλογές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που το υπηρετούν; Θα αντισταθούμε στην τριπλή κατοχή και τους γκαουλάιτερ της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Θα πούμε όχι στις απολύσεις, τις «εθελούσιες» εξόδους, τα μπλοκάκια, το πάγωμα των μισθών, την εντατικοποίηση; Θα παρέμβουμε αποφασιστικά στο μέτωπο της ενημέρωσης, καθώς τα αφεντικά και οι «πριμαντόνες» των ΜΜΕ τα έχουν μετατρέψει σε πολιορκητικό κριό του συστήματος, προετοιμάζοντας εντατικά το έδαφος για την αντεργατική λαίλαπα και συκοφαντώντας τους λαϊκούς αγώνες; Θα απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν οι πραγματικές μας ανάγκες μέσα από τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας;

Η συνολική επίθεση που εξαπολύει το μπλοκ εξουσίας απαιτεί – σήμερα περισσότερο από ποτέ – ενιαία και συντονισμένη απάντηση από τον κόσμο της εργασίας. Οι αυταπάτες περί «εργατικής αριστοκρατίας» των εργαζομένων στα ΜΜΕ, η δήθεν προνομιακή εξαίρεσή τους από τις αντιδραστικές τομές που προωθούνται, αποδεικνύονται πλέον φενάκη. Οφείλουμε και έχουμε ανάγκη να βρεθούμε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ζωή τους. Εκεί είναι η θέση μας και όχι στα σαλόνια ή τους προθάλαμους της πολιτικής και επιχειρηματικής εξουσίας.

Η συμμετοχή στην απεργία της 24ης Φεβρουαρίου πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, να δώσει μια πρώτη αναγκαία απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου. Δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι αναγκαίο να δώσουμε μαζί τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας,

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι μια ντουφεκιά στον αέρα, όπως επιδιώκει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Απαιτείται αγώνας διαρκείας, με συγκεκριμένο σχέδιο και πρωτοβουλίες, που θα αξιοποιεί όλες τις μορφές αγώνα. Που θα διασφαλίζει ότι πρωταγωνιστές και «στρατηγοί» θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνελεύσεις τους, όχι κάποια κλειστά επιτελεία.


Μπορούμε να νικήσουμε και να τους χαλάσουμε τα σχέδια!



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: