Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Για το κυτταρολογικό




Συνάδελφοι,
δεν πέρασε ένας μήνας από την παραλαβή των εντύπων του ΕΔΟΕΑΠ όπου μας διαβεβαιώνουν ότι οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Φεύ! Η πρώτη απόδειξη του «σεβασμού του Δ.Σ. προς τα μέλη» είναι το κλείσιμο του κυτταρολογικού ιατρείου, εξέλιξη που πλήττει ιδιαιτέρως τις γυναίκες του κλάδου. Οι περισσότερες από εμάς έχοντας εμπιστοσύνη στις ιατρικές ικανότητες της κυτταρολόγου Ντίνας Ρίτσου καταφεύγαμε εκεί για τις 6μηνιαίες αναγκαίες εξετάσεις του Τεστ Παπ και των συναφών γυναικολογικών.
Η εξέλιξη αυτή μας αναγκάζει να χρησιμοποιούμε ιδιωτικά εργαστήρια τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο για την καθεμιά από εμάς, επιβαρύνοντας φυσικά το ταμείο μας και πιθανότατα την τσέπη μας.
Όλα αυτά την ώρα που συστηματικά απαξιώνονται η δημόσια υγεία και οι φορείς της και οι ασφαλισμένοι εξωθούνται στον ιδιωτικό τομέα και στις πανάκριβες υπηρεσίες του.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής που πλήττει τις εργαζόμενες γυναίκες του κλάδου.
Αναρωτιόμαστε για την «αλήθεια» των διαβεβαιώσεων του Δ.Σ. ότι μεριμνά για το καλό των ασφαλισμένων και θα επαγρυπνούμε για τυχόν ανάλογες αποφάσεις στο μέλλον, που θα παίρνονται πάντα «για το καλό μας»...
Σίσσυ Αλωνιστιώτου alonisti@enet.gr
Ελένη Γκρούη elenigr@enet.gr

Ο κατάλογος υπογραφών είναι ανοιχτός. Για να υπογράψετε, στείλτε ένα μέιλ στο alpanag@enet.gr με το όνομά σας.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: