Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Εργατικό Κέντρο: Ανακοίνωση για τα Αιολικά Νέα


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δεν πρέπει να περάσει ο εκβιασμός και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Ένα δείγμα της αυθαιρεσίας και απληστίας των εργοδοτών με τις πλάτες της κυβέρνησης και του νομικού πλαισίου που χτίζεται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα εργοδοτικά και όχι όπως τα ονομάζουν εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο επιχειρηματίας κ. Κονδυλούδης και Σια, αφού επί είκοσι χρόνια έστησαν μια κερδοφόρα επιχείρηση με τον ιδρώτα των εργαζομένων αφού χρησιμοποίησαν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που τους παρείχαν τσάμπα εργατική δύναμη από τα λεφτά των εργαζομένων. Αφού μυρίστηκε ψητό, δηλαδή τα νέα προγράμματα με τσάμπα επιδότηση 100% των ασφαλίστρων. Αφού μυρίστηκαν νέα προγράμματα Stage αποκλειστικά για τον ιδιωτικό τομέα και τσάμπα λεφτά από το ΕΣΠΑ (για ανάπτυξη) της επιχείρησης «Αιολικές Εκδόσεις», χρησιμοποιώντας άθλια ψέματα σε βάρος των εργαζομένων, άθλια ψέματα σε βάρος αυτών που έστησαν και συντήρησαν επί χρόνια την επιχείρηση, πέταξαν, στην κυριολεξία, τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Αλήθεια, με πόνο ψυχής ανέφερε τις όσες συκοφαντίες ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο ιδρυτής της «ανεξάρτητης» εφημερίδας «Αιολικά Νέα». Με πόνο ψυχής ανέλαβε, ως φαίνεται, το ρόλο της συκοφάντησης του συνδικαλισμού, όχι όμως χωρίς αντίκρυσμα, γιατί από τις πριν ενέργειές του και από όσα αφήνει να εννοηθούν για τη συνέχεια των δραστηριοτήτων των «Αιολικών Εκδόσεων», αβίαστα συμπεραίνεται προς τα πού πάει η υπόθεση.
Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι της επιχείρησης δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Δεν πρέπει να δεχτούν τις απολύσεις τους.
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στις «Αιολικές Εκδόσεις», και να σηκώσουν κίνημα αντεπίθεσης, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια του επιχειρηματία κ. Κονδυλούδη και Σια.


Ο ΑΓΩΝΑΣ θα είναι κοινός

Για τη διασφάλιση δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στις «Αιολικές Εκδόσεις».
Καμία απόλυση.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: