Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

“Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την πλήρη δικαίωση μας”


Το νεότερο είναι ότι ο Δήμαρχος, Παντελής Βλασσόπουλος, αυτή την φορά αποδέχτηκε το νέο αίτημα των εργαζομένων και των εκπροσώπων από τις κλαδικές Ενώσεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και πραγματοποιήθηκε τελικά συνάντηση με την διοίκηση.
Το «μία από τα ίδια» είναι ότι ο δήμαρχος εξέφρασε για άλλη μια φορά απλά και μόνο την κατανόησή του για τα αιτήματα των… επί οχτάμηνο απλήρωτων εργαζομένων στη Ραδιοφωνία, διακρίνοντας όμως (άραγε γιατί συνεχίζει να το κάνει αυτό;) τους εργαζόμενους στο Δήμο σε δύο ταχύτητες, στους «μόνιμους» και τους «άλλους», επαναλαμβάνοντας ότι οι «μόνιμοι» έχουν προτεραιότητα στη μισθοδοσία. Από πλευράς μας, όπως κατ’ επανάληψιν, το υπογραμμίζουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι για την εργασία που προσφέρουν πρέπει να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους, μηδενός εξαιρουμένου,  διότι αυτό είναι το νόμιμο αλλά και το δίκιο των εργαζομένων που έτσι μπορούν να υποστηρίζουν τα ζητήματα της επιβίωσής τους. Δίνουμε αγώνα για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας. Αλλά και μία πολύτιμη μάχη για να πείσουμε για ένα ανοιχτό, εξωστρεφές, κοινωνικό δημοτικό ραδιόφωνο στην πόλη μας που είναι ζήτημα πολιτισμού και δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της ΔΕΡΗΑ, κ. Γρ. Παπαδάτος μας ζήτησε να συναινέσουμε στην πρόταση μίας δήθεν μεταφοράς μας στο δήμο, με αναγκαστική αλλαγή στις ειδικότητές μας. Εμείς αποκαλύψαμε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απορρίπτει το εν λόγω εγχείρημα, γεγονός που θα οδηγούσε ξεκάθαρα σε απολύσεις. Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι ο δήμος Ηρακλείου Αττικής βρίσκεται στο «κόκκινο» ζητώντας μας να βάλουμε πλάτη με περαιτέρω μειώσεις, πάνω από τις «μνημονιακές» περικοπές που έχουν ήδη γίνει στους μισθούς μας.  Δηλαδή να δεχτούμε  νέες παρεμβάσεις στις συμβάσεις μας, όταν μάλιστα μας οφείλεται το 80% τους εισοδήματός μας! Έχουμε κάνει γνωστό ότι τα φυσικά και ψυχικά όριά μας εξαντλούνται κάτω από συνθήκες ολικής υποβάθμισης. Όμως χαμένος ο κόπος μας δεν είναι.

Στη συνάντηση τελικά με τους εκπροσώπους των κλαδικών σωματείων η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωσε, όπως στην συνέχεια και το δημοτικό συμβούλιο, ότι θέλει να διατηρήσει το Μέσο και παραδέχτηκε ότι το ραδιόφωνο είναι αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου. Από την άλλη πλευρά, για τους 35 εργαζομένους, δημοσιογράφους, ηχολήπτες και διοικητικούς υπαλλήλους, δεν έδωσε καμία βεβαιότητα για το πότε θα πληρωθούμε τις δεδουλευμένες αποδοχές που μας οφείλονται από τον Μάρτιο του 2012.
Πολεμώντας την ανασφάλεια, την απληρωσιά, την υποτίμησης της δουλειάς μας συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.

Οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής «ΕπικοινωνίαFM»

Δεν υπάρχουν σχόλια: