Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΤΕΡ: Πολιτικές οι διώξεις των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη‏

Αθήνα, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου
Πολιτικές οι διώξεις των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί την διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει να συναγωνίζεται επάξια τις πιο μαύρες διοικήσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.
Να σταματήσει κάθε δίωξη των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, των οποίων η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» κόπηκε από τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ αιμίλιο λιάτσο.
Το θέμα που προκάλεσε την απόφαση του αιμίλιου λιάτσου, ήταν το γεγονός ότι προεβλήθη το ρεπορτάζ της «GUARDIAN», και για το ίδιο θέμα υπήρξε επιβεβαίωση από τον ιατροδικαστή κ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαπίστωσε βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος των δεκαπέντε συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου. Ο ιατροδικαστής μάλιστα ζήτησε και την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για κακούργημα, ωστόσο ο υπουργός δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα «GUARDIAN» για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.
Σχολιάζοντας αυτά, ως όφειλαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» εκπαραθυρώθηκαν, σε άλλη μια προσπάθεια της διοίκησης του κρατικού καναλιού να δείξει πως εννοεί την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη δημοσιογραφία στη Χώρα μας.
Η δίωξη των συναδέλφων είναι σαφώς πολιτική και η παρέμβαση στην εργασία τους από την πλευρά της διοίκησης της ΕΡΤ υποδηλώνει σαφώς καθεστωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία.
Ο Ελληνικός Λαός όμως ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γνωρίζει, κρίνει και σύντομα θα μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: