Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Kρίσιμες ώρες για τον "επικοινωνία 94 FM"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/10/2012

Τρομοκρατία της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στους απλήρωτους εργαζόμενους του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM!

Την ημέρα που οι εργαζόμενοι στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ προχώρησαν στην πρώτη 24ωρη απεργία για τους οκτώ (8) μήνες που είναι απλήρωτοι, η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δια στόματος του πρόεδρου της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας Γρηγόρη Παπαδάτου και του Γενικού γραμματέα του δήμου Ηλία Θεοδώρου, προειδοποίησαν τους εργαζόμενους ότι το δημοτικό ραδιόφωνο ΚΛΕΙΝΕΙ !

Αυτή η «ενημέρωση» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους εργαζόμενους οι οποίοι από τον Ιούνιο του 2012 λαμβάνουν δεσμεύσεις από τον ίδιο τον δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο ότι η θέση της δημοτικής αρχής για το ραδιόφωνο είναι να παραμείνει ανοιχτό και με την ακόμη πιο πρόσφατη επίσημη δέσμευσή του στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου ότι το ραδιόφωνο δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά ότι πρόθεσή τους είναι η εξυγίανσή του. Επιπλέον, την 1η Οκτωβρίου, οπότε και συγκλήθηκε διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, μετά από 6 ολόκληρους μήνες (σαν να μην υπήρχαν προβλήματα με αποκορύφωση την απλήρωτη εργασία και τα χρωστούμενα δεδουλευμένα),ο πρόεδρος της επιχείρησης κύριος Παπαδάτος ουδέποτε αναφέρθηκε σε επικείμενο κλείσιμο του ραδιοφώνου, αντιθέτως ενέκρινε μικροδαπάνες για την λειτουργία του !
Τελικά,η « αντιμνημονιακή » διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αυτή την κίνηση της επιδιώκει, σε καιρό που η ΤΡΟΙΚΑ ζητά απολύσεις στους υπό κατάργηση οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα,να μείνουν στον δρόμο 35 εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται στο ραδιόφωνο το λιγότερο13 χρόνια, μεταξύ αυτών και 8 ΑΜΕΑ;

Εμείς ενημερώνουμε τους δημότες, πολίτες και ακροατές του ραδιοφώνου ότι δεν έχουμε κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα.! Επανειλημμένα και ενάντια σε κάθε λογής απαξίωση και υποβάθμιση του«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», έχουμε καταθέσει επίσημες προτάσεις για την αποτελεσματική ενημερωτική και ψυχαγωγική λειτουργία του Ρ/Σ, με φόντο τις καίριες ανάγκες της λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοφωνίας. Επιπλέον, έχουμε προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας με ασφαλιστικά μέτρα, ποινικές διώξεις σε βάρος όλων εκείνων που παραβιάζουν τις συμβάσεις εργασίας μας, καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας,επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με κορύφωση την 24ωρη απεργία στις 16/10/2012που κήρυξαν στον «Επικοινωνία» τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο να αποπληρώσει άμεσα και πλήρως τα χρωστούμενα 8 μηνών δεδουλευμένων μισθών στο προσωπικό της Επιχείρησης.

ΖΗΤΟΥΜΕ από την δημοτική αρχή και το δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο να τηρήσει τις δεσμεύσεις για ανοιχτό Δημοτικό Ραδιόφωνο και να επιστρέψει άμεσα το Ραδιόφωνο στους ακροατές του και την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου στην οποία ανήκει!
Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής
«Επικοινωνία 94FM»
Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Επικοινωνία», Ε. Λιμοντζόγλου
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ, Μ. Κουντουρογιάννη
Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ, Δ. Δημακόπουλος
Η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην ΕΣΠΗΤ, Δ. Μπαλαρή
Ο εκπρόσωπος των τεχνικών στην ΕΤΕΡ, Λ. Σκιαδάς
Ο εκπρόσωπος των διοικητικών στην ΕΠΗΕΑ, Ν. Τριανταφυλλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: