Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Να αφεθεί τώρα ελεύθερος ο Κ. Βαξεβάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Να αφεθεί τώρα ελεύθερος ο Κ. Βαξεβάνης.
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σταματάμε.

Έγινε κι αυτό! Όταν ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που έχει καταδικάσει στη φτώχεια, στη φορολεηλασία και την καταπίεση τον λαό, κρύβει επί δύο χρόνια μια λίστα με πιθανούς μεγαλοφοροφυγάδες και κυκλοφορεί στη Βουλή και σε κανάλια και λέει ότι την έχασε ή ότι δεν την βρίσκει(!), δεν υπάρχει πρόβλημα! Όταν ένας δημοσιογράφος και ένα έντυπο δημοσιεύει τα ονόματα της λίστας, τότε… παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και οι Αρχές –δικαστική και αστυνομική- παρεμβαίνουν και τον συλλαμβάνουν! Τόσο φοβούνται οποιαδήποτε ρωγμή στο αποπνικτικό τείχος των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που έχουν στήσει.

Όποιος πάει να σπάσει την ομερτά της συμμορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των πολιτικών και των λαμογιών βρίσκεται αντιμέτωπος με το κράτος του νόμου.

Η δίωξη και η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι απαράδεκτες και γι΄ αυτό πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος.
Στη χώρα που κάνει ελεύθερα εκπομπή ο κομιστής του dvd Ζαχόπουλου, στη χώρα που η ΓΑΔΑ διαπομπεύει διαδηλωτές δίνοντας τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα με την σύμπραξη των εισαγγελικών αρχών, στη χώρα που δεν έχει διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη κανένα από τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που -με πολύ κόπο- είδαν το φως της δημοσιότητας, στη χώρα που οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ απολαμβάνουν πλήρη ασυλία ακόμη και στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε αυτή τη χώρα η δικαιοσύνη και η αστυνομία δρουν αστραπιαία μόνο όταν είναι να σταματήσουν όποιον ετοιμάζεται να αποκαλύψει αυτές τις αλήθειες.

Μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα, η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ καταργεί τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Δεν φοβίζουν πια κανέναν οι επιθανάτιοι ρόγχοι ενός συστήματος που καταρρέει ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά. Μόνο μας πεισμώνουν.




Ανακοίνωση KKE: "Η ποινική δίωξη δημοσιογράφου για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους. Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν".





ΣΥΡΙΖΑ: "Η  σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα. Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους,  την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης  της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου".







Δεν υπάρχουν σχόλια: