Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Και δεύτερη καταδίκη του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στις απεργίες της ΕΤΕΡ

Αθήνα, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου
Και δεύτερη καταδίκη του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στις απεργίες της ΕΤΕΡ.
Και πάλι σήμερα το πρωί με την Απόφασή του 1716/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαιώνει την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή της εναντίον του ALPHA 98,9 και «.Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη στον ραδιοφωνικό ενημερωτικό σταθμό «ALPHA 98,9» κατά τη διάρκεια της ενιαίας απεργίας, που πραγματοποιεί η ενάγουσα με προκηρυγμένη λήξη την 26 Οκτωβρίου 2012 είναι παράνομη.
Υποχρεώνει την εναγομένη να παύσει να απασχολεί τους απεργοσπάστες που έχει προσλάβει καθώς και να προσλαμβάνει νέους έως την οριστική λήξη της απεργίας.
Υποχρεώνει την εναγομένη να επιτρέπει την είσοδο στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 98,9" και να απασχολεί το προσωπικό ασφαλείας των απεργών προς εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως βάρδια ασφαλείας.
Κηρύσσει την απόφαση ως προς τις αμέσως ανωτέρω καταψηφιστικές διατάξεις της προσωρινώς εκτελεστή.».
Για μια ακόμα φορά καλούμε την διοίκηση του ALPHA 98,9 να σταματήσει τις απολύσεις των τεχνικών και την αντικατάστασή τους από μπλοκάκηδες.
Δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα προς τους διοικούντες τον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 αλλά και κάθε μιμητή τους ότι η εργασιακή τιμή και αξιοπρέπειά μας αποτελεί για την ΕΤΕΡ και τα μέλη της αδιαπραγμάτευτη αξία, σύμφυτη με την υπόστασή μας ως ελεύθερων προσωπικοτήτων.
Καλούμε τον υπουργό εργασίας, το ΣΕΠΕ και τον υπουργό προστασίας του πολίτη να βρουν λίγο χρόνο στο περιθώριο των διαβουλεύσεών τους με τους κατακτητές μας και να επιβάλουν επιτέλους στη διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 το σεβασμό των δύο δικαστικών αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες καταδικάζονται οι αντεργατικές της πρακτικές.
Ευχαριστούμε τους δικηγόρους μας κο Δημήτρη Περπατάρη και κο Κώστα Προίσκο, για την πολύτιμη νομική τους στήριξη. Επίσης την Πρόεδρο του ΕΚΑ κα Στάβυ Σαλουφάκου, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κο Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη, όπως και την νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ κα Εβίτα Διβάρη και του ΕΚΑ κο Μπάμπη Δάμο, τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ και το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, που μας στήριξαν και μας στηρίζουν πάντα.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι
στον πόλεμο των εργοδοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: