Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Oι κακές παρέες βλάπτουν...


Θέμα δημιουργήθηκε με την εμπλοκή μελών της ΕΣΗΕΑ εναντίον απεργίας άλλου κλαδικού σωματείου (ΕΤΕΡ) και τις χωρίς εισαγγελική εντολή προσαγωγές απεργών και τα «όμορφα» συνεχίστηκαν και εντός του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Για την ιστορία: την πρόταση να κληθεί ο Δ. Βερύκιος για να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη με την αστυνομία στον Alpha, με τις προσαγωγές απεργών της ΕΤΕΡ και το ρόλο μελών της ΕΣΗΕΑ, έκανε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή και την αποδέχτηκαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, άρα η πρόσκληση ήταν της ΕΣΗΕΑ και όχι ατομική.

Ο κ. Βερύκιος προσήλθε και υποστήριξε  ότι δεν κάλεσε αυτός της αστυνομία, αλλά η ασφάλεια του κτηρίου, το οποίο ανήκει στην Αττική οδό. Εκείνη την ώρα προσήλθε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μαζί με τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλο, την πρόσκληση του οποίου δεν γνώριζαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.. Το γεγονός αυτό οδήγησε στις έντονες διαμαρτυρίες του Χ. Κυρίτση με εκφράσεις του τύπου «εδώ δεν είναι δικαστήριο», που έδειξε ενοχλημένος και αρνητικός με την παρουσία του προέδρου της ΕΤΕΡ. Δημιουργήθηκε ένταση με τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ τον οποίο προφανώς ο κ. Κυρίτσης δεν ήθελε να ακούσει, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Καμαρινόπουλου με τη δήλωση ότι δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει σε όσους δεν επιθυμούν να τον ακούσουν.

Για την ιστορία, η ΕΤΕΡ καταγγέλλει ότι τα μέλη της που βρισκόταν νομίμως ως προσωπικό ασφαλείας μέσα στο ραδιόφωνο του Alpha, δέχτηκαν την επίσκεψη του Δ. Βερύκιου που τους είπε ότι άλλαξε το πρόγραμμα και το προσωπικό ασφαλείας (δεν έχει δικαίωμα, το προσωπικό ασφαλείας το ορίζει η απεργούσα συνδικαλιστική οργάνωση) και ότι φώναξε την αστυνομία. Στη συνέχεια οι απεργοί προσήχθησαν στο Α.Τ. Παιανίας, ενώ ο Δ. Βερύκιος έχει μηνυθεί από την ΕΤΕΡ.

 Το γεγονός να μην θέλει κάποιος να ακούσει τον πρόεδρο του θιγόμενου σωματείου, με το οποίο υπογράφουν από κοινού απεργίες και παρεμβάσεις σε ραδιόφωνα για ένα σοβαρό θέμα δεν πρέπει να μας ξενίζει. Είναι η φυσιολογική συνέπεια του να κάνει κανείς πολύ πολιτική παρέα με το κυβερνών κόμμα που ψεκάζει απεργούς με χημικά, δέρνει τον κόσμο με ανάποδα γκλόμπ και ψηφίζει μνημόνια, τι περιμένεις μετά, να θελήσει να ακούσει απεργούς?

 Υ.Γ. στη δίκη της ΕΤΕΡ εναντίον του Αlpha την Παρασκευή, που τελικά ανβλήθηκε και έγινε το Σάββατο (η απόφαση θα βγει  μέσα στις επόμενες μέρες) προσήλθε με το δικηγόρο του Αlpha  σαν μάρτυρας υπέρ του ραδιοφώνου και εναντίον της ΕΤΕΡ άλλο ένα μέλος της ΕΣΗΕΑ ο κ. Χαριτάτος (εκτός αν πήγε στα δικαστήρια για βόλτα).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: