Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης στην Γενική Απεργία 18/10



Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Εμπρός για 48ωρες επαναλαμβανόμενες πανεργατικές
 
Το απεργιακό ποτάμι ενάντια στα μνημόνια όχι μόνο δεν σταματά αλλά φουσκώνει ακόμη περισσότερο. Στις 18 Οκτώβρη προχωράμε σε νέα πανεργατική απεργία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις μας απέναντι στα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση του Σαμαρά. Η απεργία στις 18 Οκτώβρη, μπορεί να γίνει αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση των αγώνων μας, για να προχωρήσουμε σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλους τους κλάδους για να ανατρέψουμε τις τρόικες και τα μνημόνια.
 
Αυτή είναι η αγωνιστική κραυγή των εργαζόμενων όλο το τελευταίο διάστημα. Από την διαδήλωση στην ΔΕΘ, την μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, από την πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, από τις τεράστιες διαδηλώσεις που σημάδεψαν την επίσκεψη της Μέρκελ στις 9 Οκτωβρίου. Το ίδιο φώναξαν και οι εργάτες του Σκαραμαγκά που μπήκαν στο υπ. Άμυνας και πολιόρκησαν την ΓΑΔΑ μαζί με συμπαραστάτες για να απελευθερωθούν οι εργάτες. Το ίδιο μήνυμα φέρνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους που έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις περικοπές, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που παλεύουν για να τα κρατήσουν ανοιχτά από την λαίλαπα των μνημονίων.

Να κλιμακώσουμε τις απεργίες, γενικεύοντας την σύγκρουση με την πολιτική τους εδώ και τώρα, όση χολή λάσπη και χημικά και αν ρίχνουν οι υπουργοί του Σαμαρά και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Γιατί απέναντι σε όλους όσους έλεγαν ότι το εργατικό κίνημα έκανε βήματα πίσω τους προηγούμενους μήνες, οι αγώνες μας δείχνουν ξανά ότι το εργατικό κίνημα είναι δυνατό, και όχι μόνο προχωράμε μπροστά αλλά οργανώνουμε την προοπτική για να κλιμακώσουμε ακόμη περισσότερο.

Δεν έχουμε λόγο να περιμένουμε να ανακοινώσει τα μέτρα η κυβέρνηση. Ήδη μέσα στο βάρβαρο πακέτο των 7,5 δις, που έχει κατατεθεί μέσα στον προϋπολογισμό, βρίσκονται οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας, οι νέες μειώσεις των μισθών, η κατάργηση των δώρων, οι απολύσεις στο δημόσιο. Το γνωρίζουμε όλο το πακέτο που μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει αν συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα μέτρα.

Τώρα είναι η ώρα να ξεδιπλώσουμε τις απεργίες, γιατί δεν θέλουμε να είναι απεργίες διαμαρτυρίας την ημέρα που θα ψηφίζονται στην βουλή τα μέτρα, αλλά απεργίες διαρκείας από τώρα για να μην τους επιτρέψουμε καν να τα κατεβάσουν για ψήφιση. Και μπορούμε. Η κυβέρνηση είναι «στριμωγμένη στα σχοινιά». Από την μία μεριά το απεργιακό κίνημα που όχι μόνο δεν ξεφούσκωσε αλλά απέδειξε την δύναμη του ξανά, και από την άλλη τα φιλαράκια τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ που δεν μπορούν να τους βεβαιώσουν ότι θα τους δώσουν την επόμενη δόση. Ακόμη και η επίσκεψη της Μέρκελ απέδειξε την γύμνια τους πανευρωπαϊκά. Κλιμακώνοντας τις απεργίες μας να στείλουμε τον Σαμαρά σπίτι του μαζί με την πολιτική του.

   
Η κλιμάκωση των απεργιών με 48ωρες επαναλαμβανόμενες εδώ και τώρα είναι μια ρεαλιστική προοπτική.
Ήδη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο σε αντίθεση με την συμβιβαστική στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ) έχουν αποφασίσει και αυτά να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στα νοσοκομεία ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι και κλιμακώνουν με γενικές συνελεύσεις, συντονίζονται από τα κάτω και απεργούν στις 17 και 18 Οκτώβρη. Η ΠΟΕ ΟΤΑ βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος και έχει καλέσει σε καταλήψεις δημαρχείων και γκαράζ, και μαζί τους οι ομοσπονδίες του υπ. Οικονομικών, η ομοσπονδία στα ελληνικά Πετρέλαια.

Τώρα είναι η στιγμή, όλα τα σωματεία και οι ομοσπονδίες, που θέλουν να κλιμακώσουν τις απεργίες και συγκρούονται με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δεν θέλει, να προχωρήσουμε σε συντονισμό, σε κοινή σύσκεψη για να ξεκινήσει ο κοινός απεργιακός αγώνας διαρκείας. Μονάχα έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να αναγκάσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες αν δεν θέλουν να τις ξεβράσουν οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν τον απεργιακό δρόμο.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε αυτά τα βήματα από τα κάτω. Να πάρουμε την πρωτοβουλία παντού για να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές, ή να ενεργοποιήσουμε τις απεργιακές επιτροπές που είχαν φτιαχτεί το προηγούμενο διάστημα. Να βάλουμε να οργανώσουμε γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουμε αποφάσεις κλιμάκωσης, να πιέσουμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να μπουν στον αγώνα, να συντονιστούνε με τους άλλους χώρους που παλεύουν.

Να ανοίξουμε την συζήτηση για την προοπτική των εργατών, για ένα άλλο δρόμο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Για την απαγόρευση των απολύσεων. Την σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες. Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή και στην φτώχεια.

Όλοι στο Μουσείο 10πμ


Συνάντηση Eργατικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: