Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το παρακράτος σε δράση (θα το δούμε σε κανένα δελτίο άραγε?)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ
 
Καταγγέλλουμε το όργιο αντιδημοκρατικών και κατασταλτικών μεθοδεύσεων κατά των κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα κατά της επίσκεψης Μέρκελ με τις απαγορεύσεις, την παρεμπόδιση προσέγγισης με κλείσιμο σταθμών του Μετρό και τις προκλητικές προληπτικές συλλήψεις. Έστω και αν η επιχείρηση απέτυχε παταγωδώς μπροστά στο ποτάμι διαδηλωτών που πλημμύρισε το Σύνταγμα παραμένει το γεγονός της εξάσκησης συστηματικής καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με το πιο απροκάλυπτο τρόπο.
Καταγγέλλουμε την προληπτική προσαγωγή του γιατρού Κώστα Καταραχιά (φωτο), Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζόμενων Αγίου Σάββα και μέλος της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ στην οδό Ερμού λίγα μόλις μέτρα πριν από το χώρο της συγκέντρωσης των συνδικάτων στη Πλατεία Συντάγματος και ο οποίος κρατήθηκε μέχρι να τελειώσει η συγκέντρωση παρά τις παρεμβάσεις συνδικαλιστών που βεβαίωναν την ιδιότητα του. Το όργιο βέβαια ήταν γενικευμένο με προσαγωγές μαθητών και άλλων εργαζομένων ακόμη και πάνω στη πλατεία Συντάγματος επιδιώκοντας την ένταση για να εκκενωθεί η Πλατεία.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο επιβεβαιώνει ότι όλη επιχείρηση έδωσε το πράσινο φώς στους παρακρατικούς μηχανισμούς των φασιστών που δρουν μέσα στα πλαίσια της ΕΛΑΣ και των ΜΑΤ να δράσουν ασύστολα.
Ο επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ που προσήγαγε τον Κώστα Καταραχιά έφερε προκλητικά διακριτικά που δεν συνάδουν με αστυνομικό σώμα αλλά παραπέμπουν σε φασιστική ομάδα. Επισυνάπτω σχετική φωτογραφία.
Απαιτούμε την άμεση τιμωρία του επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ που έκανε την προασαγωγή.
Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του υπουργού Ν.Δένδια, ο οποίος καθοδήγησε τα μέτρα καταστολής.
Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας που με την άμεση κινητοποίηση τους στην ΓΑΔΑ, όπως και στην περίπτωση των εργαζόμενων του Σκαραμαγκά, εξασφάλισαν την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή Κ.Καταραχιά.
Η επιτυχία της κινητοποίησης κατά της Μέρκελ ανοίγει νέες δυνατότητες στον αγώνα για να διώξουμε την συγκυβέρνηση Τροικανών , Τραπεζιτών και μαζί τους τους νεοναζί. Το αντιφασιστικό κίνημα κλιμακώνει άμεσα με την μεγάλη εκδήλωση τη Κυριακή 14 Οκτώβρη στη Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Για την συντονιστική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: