Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

28 Νοεμβρίου-εκλογές για εκπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΡΤ

Financial Crimes 

28 Νοεμβρίου-εκλογές για εκπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΡΤ

Με το καλημέρα υφαρπαγή μέρους του ανταποδοτικού τέλους, συμβάσεις χρυσοκάνθαρων ΠΕΘ την ώρα που έχουν τσεκουρώσει κατά συρροή και κατ εξακολούθηση τους μισθούς μας. Αναθέσεις έργου σε ιδιώτες, από την καθαριότητα, μέχρι τις τηλεοπτικές παραγωγές, σκέψεις για να ξαναέρθει το αμαρτωλό «μπλοκάκι», οι ΣΟΧ επί ξύλου κρεμάμενοι, με τη δουλειά να μην βγαίνει πια και από τις ελλείψεις προσωπικού να χτυπάει «κόκκινο» η κούραση κα τα οφειλόμενα ρεπό.

Για να πάρει κάποιος άδεια πρέπει να παιχτεί τόσο πολύπλοκο σύστημα κάλυψης των βαρδιών, που θυμίζει σύνθετο δελτίο λόττο. Και ενώ οι κατευθύνσεις που χάραξε ο Μόσιαλος, υλοποιούνται σταδιακά και χωρίς αυτόν, πάμε για εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά για έναν, αφού η τρόικα και η συγκυβέρνηση (με το Παπαδημικό της προστάδιο), κούρεψε και την εκπροσώπηση των εργαζομένων.


«Μα ο ένας εκπρόσωπος τι μπορεί να κάνει μέσα σε ένα ΔΣ, όπου θα μειοψηφεί», μπορεί να αναρωτηθεί ο κάθε συνάδελφος, «γιατί να ασχοληθούμε με αυτές τις εκλογές», να ρωτήσει ένας άλλος.

Απαντάμε: ο ένας εκπρόσωπος αρχικά δεν θα πρέπει να κάνει πλάτες στις αποφάσεις της συγκυβέρνησης, στις περικοπές, στην είσοδο ιδιωτών που ροκανίζουν το φιλέτο της ΕΡΤ. Ακολούθως πρέπει να ενημερώνει το σύνολο των εργαζομένων για τα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα. Πρέπει να είναι ενεργό μέλος του κινήματος αντίστασης στην τροϊκανή επίθεση, μέσα κι έξω από την ΕΡΤ, εκφράζοντας λογικές κλιμάκωσης και όχι συμβολικών αντιδράσεων.

Προφανώς δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε, όσους με συνέπεια και πάθος υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις πολιτικές των κομμάτων που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο και ήδη πιάνουν στασίδι και για επόμενες «στενές σχέσεις» με πιθανά νέα κυβερνητικά πεδία στο μέλλον που μας έρχεται.

Αλήθεια εμπιστεύεστε αυτόν το ρόλο σε όσους κρύφτηκαν μέσα σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, για να μην χρεωθούν (έτσι νομίζουν) το πολιτικό τους παρελθόν, στους μηχανισμούς που γέννησαν υπόδικους Παναγόπουλους, μισθούς των 32.000 ευρώ τον μήνα, εντεταλμένους συμβούλους, αργόμισθους-άφαντους για χρόνια, βουλευτές (και μεταξύ αυτών και «συναδέλφους» μας από την ΕΡΤ) που ψήφισαν όλα τα μνημόνια ?

Η θέση του εκπροσώπου πρέπει να έχει σαν βασικό της άξονα, την μη πρόσδεση σε καμία κυβερνητική εξουσία, σε καμία διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά με αυστηρό και κριτικό πνεύμα, να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, μακριά από συντεχνιασμούς και διαχωρισμούς ειδικοτήτων. Το διαίρει και βασίλευε ήταν το χαρτί που έπαιζαν πάντα όσοι ήθελαν διασπασμένους τους εργαζόμενους. Δεν τσιμπάμε. Απαντάμε, όλοι μαζί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ότι εμείς θα γίνουμε οι υπερασπιστές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για τους πολίτες και μαζί με τους πολίτες, απέναντι στο πάρτυ της εργολαβίας, που ήδη έχει ξεκινήσει.

Μπορούμε να το καταφέρουμε και το έδειξαν οι αγώνες μας. Γι αυτό εκπέμπει ακόμα η ΕΤ1, γι αυτό βγαίνει ακόμα η ραδιοτηλεόραση. Αυτό το νήμα ξαναπιάνουμε. Με τέτοιες λογικές αξίζει τον κόπο η παρέμβαση στις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου, γιατί συνθέτει το πεδίο αυτό, με την οικοδόμηση εστιών αντίστασης, δημιουργικών προτάσεων και διεκδικήσεων, για δημόσια ΜΜΕ στο πλευρό του πολίτη, του εργαζόμενου, του ανέργου, του συνταξιούχου.


 Στηρίζουμε την υποψηφιότητα (σε ενιαίο ψηφοδέλτιο) της Ειρήνης Φωτέλλη, μέλους του ΔΣ της ΠΣΥΠΕΡΤ για τις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπου των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: