Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Προς "κυλιόμενες στάσεις πληρωμών" στην ΕΡΤ?

Τί μαθαίνουμε?  Ενημερώθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι της ΕΤ3 ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετάγγιση χρημάτων από την ΕΤ3 προς την Αθήνα, με "δικαιολογία" ότι η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού, οδήγησε σε οικονομικές υπερβάσεις πλάνων και έτσι θα καλύψουν την τρύπα, αλλά με συνέπεια ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην καταβολή των "πρόσθετων", δηλαδή της αμοιβής για δουλειά τα Σαββατοκύριακα, το νυχτερινό ωράριο και εάν έχουν γίνει και υπερωρίες.

Με την ίδια αιτιολογία τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση που περιόριζε τα δελτία του ΣΚ για λόγους οικονομίας. Την ίδια ώρα όμως κάνουν συμβάσεις ΠΕΘ, εκεί δεν τους πειράζουν οι υπερβάσεις. Και "φυσικά" κουβέντα για την υφαρπαγή του 25% του ανταποδοτικού τέλους.

Οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει, γιατί δεν είναι  μόνο  αυτό που φαίνεται, αλλά πιθανότατα μια προσπάθεια "κυλιόμενων στάσεων πληρωμών" με άλλοθι και αποπροσανατολιστικό στόχο κάποιους άλλους και όχι το χέρι (την πολιτική) που σφίγγει την κάνουλα. Αύριο θα γίνει το ίδιο σε άλλο τομέα της ΕΡΤ και θα το χρεωθούν κάποιοι άλλοι για κάποιο άλλο λόγο και κάποια άλλη υπέρβαση (που κι αυτές σχεδιάζονται και προκύπτουν από τις επιλογές στελεχών και όχι απλών εργαζομένων).
Όπως στους δήμους, που όταν αφήνουν απλήρωτους πχ εργαζόμενους στο αθλητικό κέντρο φταίει το ραδιόφωνο, όταν αφήνουν στο ραδιόφωνο φταίει το πολιτιστικό κέντρο, κλπ
Δεν πρέπει να τσιμπήσει κανένας. Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του.  Αλληλεγγύη στον κόσμο της δουλειάς, που τον στίβουν για να κάνουν "χρυσές" συμβάσεις ΠΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: