Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την ολοκληρωτική του δικαίωση



Εργαζόμενοι/ες Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την ολοκληρωτική του δικαίωση


Μπορεί να πουλάει γκλαμουράτη μούρη και να προβάλλεται ως επιτυχημένος νέος επιχειρηματίας αλλά, για εμάς τους εργαζόμενους και απολυμένους στα καταστήματα Metropolis, ο Ανδρέας Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD) δεν είναι τίποτε άλλο από ένας κοινός απατεώνας.


Γιατί, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένας επιχειρηματίας που μέσα σε μόλις τρία χρόνια από τότε που εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis κατάφερε να την εξαφανίσει από το χάρτη βάζοντας λουκέτο σε 12 καταστήματα, πραγματοποιώντας 180 απολύσεις, αρνούμενος να καταβάλει τις αποζημιώσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που πέταξε στην ανεργία.


Γιατί, το λιγότερο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένας εργοδότης που χρωστάει μισθούς 5 και πλέον μηνών σε εργαζόμενους και απολυμένους. Και, γιατί, επιεικώς έτσι, μπορεί να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος εργοδότης που, αφού φέσωσε με τεράστια χρέη  εργαζόμενους, Δημόσιο, δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους, εντάσσει τα Metropolis στο περιβόητο «άρθρο 99» και, 17 μήνες μετά, δεν έχει υποβάλει -ως όφειλε- «σχέδιο εξυγίανσης» το οποίο υποτίθεται θα διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας.


Κι όμως, την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με την «ομπρέλα του νόμου»  την αναστολή άσκησης ατομικών διώξεων εναντίον του από όλους τους πιστωτές, ενώ παρανομεί ασύστολα μη καταβάλλοντας τις αποζημιώσεις στους απολυμένους. Λόγος για τον οποίο εκκρεμούν εναντίον του δεκάδες μηνυτήριες αναφορές από την επιθεώρηση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απόλυσης.


Επιπλέον, ο Ανδρέας Κουρής, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τους πάντες και τα πάντα, παραβιάζει δικαστική απόφαση που μας δικαιώνει και δίνει προτεραιότητα στην εξόφληση απολυμένων και εργαζόμενων μέχρι του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ. Συνεχίζοντας τα «κόλπα» που γεμίζουν τις παραφουσκωμένες τσέπες του, έχοντας μεταβιβάσει το λογότυπο (brandname) της εταιρείας Metropolis (που είναι το κύριο περιουσιακό της στοιχείο) σε Κυπριακή εταιρεία και ξεπουλώντας στο νέο κατάστημα στη Σταδίου όσο - όσο τα εμπορεύματα  που του έχουν απομείνει με την απροκάλυπτη διαφημιστική καμπάνια «PARTY ΤΙΜΩΝ». Προκειμένου να βγάλει από τη μύγα ξίγκι και να ταΐζει με «έναντι» μικροποσά τους εναπομείναντες εργαζόμενους, η πλειοψηφία των οποίων έχουν κάνει τη δουλοπρέπεια επάγγελμα νομίζοντας ότι, έτσι, θα σώσουν το τομάρι τους.

Η τελευταία κίνηση της διοίκησης της επιχείρησης να μας προτείνει την καταβολή του ποσού των 100 έως 150 ευρώ στο καθένα μας ως «έναντι» στα χιλιάδες που μας οφείλει, όχι μόνο δεν κατάφερε να μας διασπάσει αλλά, αντίθετα, μας έχει εξαγριώσει και μας έχει συσπειρώσει ακόμη περισσότερο. Αντιστεκόμενοι στην απόπειρα κλοπής των μισθών και των αποζημιώσεών μας -και με δεδομένο ότι η  πτώχευση των Metropolis είναι η επόμενη πιο συμφέρουσα επιλογή για τον Ανδρέα Κουρή- είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την αρπαγή τους.


Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας με νέες εντατικές κινητοποιήσεις. Εδώ και τέσσερις εβδομάδες πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις, σχεδόν μέρα παρά μέρα, έξω από το κατάστημα στη Σταδίου ενημερώνοντας πελάτες και περαστικούς, ενώ δεν παραλείπουμε τις «επισκέψεις» στα γραφεία της διοίκησης προκειμένου να απαιτήσουμε τα αυτονόητα.


- ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ

- ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

                                                                                      http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: