Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

5 Μάη στις 10.30 στο Μουσείο


Με εξορμήσεις σε χώρους εργασίας γίνεται η διακίνηση του νέου τεύχους και η προπαγάνδιση για συμμετοχή στην απεργία της 5 Μάη. Μετά την απεργία το τεύχος θα σταλεί και σε pdf, ενώ θα είναι προσβάσιμο και από το blog.

Τα προηγούμενα χρόνια βγάζαμε (την παραμονή) ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα Τύπου που είναι η 3 Μάη και όταν μερικές ώρες μετά την βλέπανε αναρτημένη, τρέχανε και οι κοιμώμενοι της ΕΣΗΕΑ να βγάλουν κι αυτοί για να μη γίνουν ρεζίλι.
Φέτος με την επίθεση στα εργασιακά, δώσαμε βάρος στις περιοδείες και την προπαγάνδιση της απεργίας στις 5 Μάη. Ούτε και φέτος το πήραν χαμπάρι (μόλις δουν την ανάρτηση μπορεί να τρέξουν να ανεβάσουν στο site της ΕΣΗΕΑ καμιά ανακοίνωση). Ο κόσμος απεργεί και κινητοποιείται και η ΕΣΗΕΑ ροχαλίζει και από το δεξί και από το αριστερό πλευρό!!



2)5 ΜΑΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
06:00ΤΕΤΑΡΤΗΣ - 06:00 ΠΕΜΠΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Ιστορικό καθήκον η Συμμετοχή στην απεργία & στο Συλλαλητήριο


Συνάδελφοι, 3 ΜΑΗ 2010
Ζούμε τραγικές συνθήκες : 1 μέρα μετά την 1 ΜΑΗ, ημέρα σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, των κατακτήσεων, των δικαιωμάτων, ανακοινώθηκαν τα πιο αντεργατικά, κοινωνικά άδικα και σκληρά μέτρα στην ιστορία της χώρας μας!
Aγριο χαράτσι στους μισθούς και στις συντάξεις! Δεν σεβάστηκαν ούτε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Συλλογικές συμβάσεις, σύνταξη μετά από 40 χρόνια εργασίας, κατάργηση των δώρων και στη θέση τους εξευτελιστικά «επιδόματα» 500 και 400 αντίστοιχα! Δεν σεβάστηκαν ούτε τους συνταξιούχους που όσα χρόνια δούλεψαν πλήρωναν ένσημα στα δώρα, χωρίς να προσμετρούνται στον υπολογισμό σύνταξης, ώστε να προπληρώνουν τα δώρα για την συνταξιοδότηση και τώρα τους τα κόβουν!
Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης γυναικών, τα 37 χωρίς όριο τα κάνουν 40, αυξάνουν το γενικό όριο σε συνάρτηση με ένα μηχανισμό που θα αυξάνει «αυτόματα» το όριο περαιτέρω σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής! Μας λένε δηλαδή, όσο πιο πολύ θα ζήσεις τόσο λιγότερο θα σου δίνουμε! Δεν σεβάστηκαν ούτε τις υποσχέσεις τους για ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Δεν πειράζουν λένε τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα, αλλά αντίθετα αυτός βγαίνει βαριά τραυματισμένος : Νομιμοποιούν κάθε έννοια «ζούγκλας». Διπλασιάζεται έως απελευθερώνεται το όριο απολύσεων και μειώνεται δραματικά η αποζημίωση απόλυσης διευκολύνοντας τις απολύσεις.
Δεν σεβάστηκαν ούτε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού οι νέοι, μέσα σε μια ολοένα πιο ευέλικτη αγορά, θα έχουν χαμηλότερους και από την ΕΣΣΕ μισθούς! Μείωση του κόστους υπερωριών, όταν υπάρχουν, αφού αυξάνουν το χρόνο διευθέτησης ανάλογα με τις εργοδοτικές επιδιώξεις ή παίρνουν για λίγες ώρες κάποιους άλλους να τις καλύψουν αφού δεν υπάρχει κανένας φραγμός στην μορφή εργασίας! Τα πάνω - κάτω στις εργασιακές σχέσεις: φτηνή απόλυση - φτηνοί νέοι – φτηνό εργατικό δυναμικό, απολύσεις παλαιοτέρων, έκρηξη της ανεργίας που θα πολλαπλασιαστεί με τις σχεδιαζόμενες λήξεις συμβάσεων του Δημόσιου τομέα και την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής.
Όλα αυτά μαζί με τις αυξήσεις φωτιά σε είδη πρώτης ανάγκης, τις αυξήσεις ΦΠΑ, ειδικών φόρων και έμμεσων φόρων σε καύσιμα τσιγάρα και ποτά, οδηγούν σε χρεοκοπία των νοικοκυριών.
Αρχίζει ένας Γολγοθάς και η Ανάσταση θα έρθει ΜΟΝΟ αν αντιδράσουμε, αν κινητοποιηθούμε, αν απαιτήσουμε την έξοδο από αυτή την πολιτική Κυβέρνησης - Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Αλλιώς ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου και των αγορών. Ενώ η παραοικονομία και η σπατάλη θα ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ και η ακρίβεια θα ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.
Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Ούτε όλοι φταίμε! ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ λοιπόν. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ με όσους οδήγησαν διαχρονικά σε αυτές τις πολιτικές.
Η 2 ΜΑΗ θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της χώρας.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Όλοι στην πανεργατική απεργία & στα συλλαλητήρια


ΑΘΗΝΑ 10:30 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: