Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Να στείλουμε σε "μόνιμες διακοπές" τους εμπνευστές των περικοπών


Από ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ: "Όπως είχε εγκαίρως ενημερώσει ο ΕΔΟΕΑΠ τα μέλη του, ειδικά αυτή τη χρονιά, λόγω της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης, ο ΟΕΕ είχε θέσει εκ των προτέρων το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στο εισόδημα των συμμετεχόντων (πέραν των κοινωνικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη κάθε έτος), όσον αφορά στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση υπέρβασης του αριθμού των 550.000 δελτίων κατά την απογραφή, ο ΟΕΕ ανακοίνωσε πως η χορήγηση της παροχής θα γίνει με βάση κατά περίπτωση το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ώστε να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο δικαιότερη διανομή των δελτίων και να λάβουν την παροχή-πρωτίστως-οι έχοντες χαμηλότερο εισόδημα".


H απόφαση του ΟΕΕ: "το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΕ στην από 30/3/2010 συνεδρίασή του, καθόρισε τα κατωτέρω όρια εισοδήματος για τη χορήγηση δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού στους απογραφέντες δικαιούχους στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2010:
1) Μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι, ανά αίτηση 17.000€ (ατομικό/οικογενειακό εισόδημα)
2) Δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 25.000€ (οικογενειακό εισόδημα)
3) Τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 33.000€ (οικογενειακό εισόδημα),τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, ΟΧΙ πολύτεκνοι 41.000€(οικογενειακό εισόδημα)
4) Πολύτεκνοι 50.000€ (οικογενειακό εισόδημα)
Κατόπιν αυτού, όσοι από τους απογραφέντες δικαιούχους υπερβαίνουν τα ανωτέρω όρια εισοδήματος δεν θα λάβουν δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 και έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα του ΟΕΕ, ήτοι: θαλάσσιες εκδρομές-Κρουαζιέρα και θερινό εκδρομικό πρόγραμμα έτους 2010".

Συνέχεια της ανακοίνωσης του ΕΔΟΕΑΠ: "Με τα φετινά δεδομένα, οφείλουμε να σεβαστούμε την ισχύ της προτεραιότητας στη χορήγηση της παροχής του Κοινωνικού Τουρισμού σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.
Ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε την αλλαγή στον τρόπο χορήγησης της παροχής του Κοινωνικού Τουρισμού φέτος και θα συμμεριστείτε την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι πραγματικά την έχουν ανάγκη".

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ


ΣΧΟΛΙΟ Financial Crimes
Όπως αναφέρουμε και εξηγούμε με παραδείγματα στην ανάρτησή μας στις 8 Μάη (και μέχρι τότε κανένας φορέας σχετικός με τα ΜΜΕ, συνδικάτο ή ΔΣ ταμείου δεν είχε ασχοληθεί με μια απόφαση που ο ΟΕΕ έλαβε στο τέλος Μάρτη και ανάρτησε στο www.oee.gr), η απόφαση αυτή είναι κοινωνικά άδικη γιατί "χτυπάει" μεγάλο αριθμό εργαζομένων που οι απολαβές τους είναι κατά μέσο όρο στα όρια της ΣΣΕ, μέσα σε συνθήκες ακρίβειας, που αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Άλλωστε επικοινωνήσαμε και οι ίδιοι με τον ΟΕΕ και ζητήσαμε διευκρινήσεις.

Συνεπώς εμείς δεν θα "σεβαστούμε" την απόφαση του ΟΕΕ, αλλά θα την καταγγείλουμε και απαιτούμε να πράξουν το ίδιο και τα ΔΣ των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ.
Για τον ΕΔΟΕΑΠ με την πορεία που ακολουθεί, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα "προσαρμοστεί" στην κλίνη του Προκρούστη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολική νομίζουμε είναι η αντίδραση σας για το συγκεκριμένο θέμα , δεν ευθύνεται ο ΕΔΟΕΑΠ όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε κι εσεις.

Financial Crimes είπε...

Προφανώς και δεν ευθύνεται ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά ο ΟΕΕ και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Η κριτική στον ΕΔΟΕΑΠ γίνεται που με τη φρασεολογια του δείχνει να συναινεί στο "αντικειμενικό" και "αναπόφευκτο" των περικοπών.

Ανώνυμος είπε...

... Σ αυτό έχετε απόλυτο δίκιο!!! Όπως το ψαλίδισμα στις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους γιατρους του ταμείου μέσω της δηθεν εναλλακτικής του γιατρου της γειτονιας. Μεγαλος δράκος η υπόθεση και ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν σφίξει τα λουριά στις μικροβιολογικές εξετάσεις που στην τελική σε ιδιόκτητο εργαστήριο γίνονται γιατί να μπει πλαφόν στις εξετασεις αιματος? Θα τα πούμε στη Συνελευση κι αυτά και άλλα πολλά!